Chitimacha Louisiana Open – Final Round

Artiklar

Från Youtube-fenomen till PGA Tour-proffs

Wesley Bryan var länge känd som en duglig golfare och skicklig trickslags-youtubare. Man kan lugnt säga att han numera är lika skicklig på båda delarna.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-09 Uppdaterad 2016-08-09

Att spendera en regnig kväll på Youtube och titta på häftiga trickslag är lätt gjort. Antagligen har man då sett Wesley Bryan tillsammans med brodern George som har kanalen Bryan Bros.

Det alla kanske inte vet är att Wesley Bryan var en elitspelare på college och har drömt om en spelrätt på PGA Tour sedan 10-årsåldern. Nu är han framme, men vägen har inte varit spikrak för 26-åringen.

Han själv har beskrivit det som att han för ett år sedan “satt på soffan och inte gjorde speciellt mycket˝. Då var han 25 år gammal, och hade slutat college tre år tidigare. Han spelade på undertourer runt om i USA och var långt ifrån både PGA Tour och Web.com.

Han och hans bror började spela in Youtube-filmer när de gjorde trickslag medan de reste mellan olika småtävlingar. Det tog fart och de kunde finansiera den fortsatta golfsatsningen via häftiga trick.

– Jag spelade medioker golf i småtävlingar, reste med min bror och gjorde trickslag. Jag visste att det betalade en del räkningar och var det som behövdes för att det skulle finnas mat på bordet för mig och min fru. Men det tog mycket tid av den träning jag behövde, säger Wesley Bryan till PGA Tours hemsida.

Men efter att ha börjat trappa ned antalet timmar han och brodern försökte göra tricks och öka antalet träningstimmar lyckades han till slut kvala in på Web.com-touren.

Och nu i söndags, ungefär ett år senare, vann Wesley Bryan sin tredje seger på Web.com Tour, vilket gör att han automatiskt får spela resterande tävlingar på PGA Tour, med chansen att kvala in till FedEx Cup-slutspelet.

Det efter att bara ha spelat ett år på Web.com. 

– Om man hade backat tiden i nio månader och sagt att jag skulle spela de sista två tävlingarna på PGA Tour hade jag aldrig trott det. 

– Att vinna en tävling var svårt att tänka sig. Två var ännu svårare. Och nu har jag vunnit tre tävlingar och blivit uppflyttad till PGA Tour. Det  var inte ens något jag fantiserade om, säger Bryan.

 

 

TV: Bryan Bros gör The Road Hole


Youtube-fenomenet närmar sig PGA Tour


Text: Jesper Johansson • 2016-08-09
ArtiklarTournytt
Scroll to Top