The BMW SA Open – Day Four

Blogg

Hemmadominans i Sydafrika

Foto: Getty Den 22-åriga sydafrikanen Brandon Stone tog sin första ET-seger på Glendower GC Det kan ha varit genombrottet för ännu en sydafrikansk storspelare vi såg vid BMW SA Open idag. 22-årige Brandon Stone blev den yngste segraren i sitt eget nationella mästerskap som är det äldsta efter The Open Championship. Och många tror att

Text: Martin Strömberg • 2016-01-10 Uppdaterad 2016-01-10
Hemmadominans i Sydafrika
Foto: Getty Den 22-åriga sydafrikanen Brandon Stone tog sin första ET-seger på Glendower GC

Det kan ha varit genombrottet för ännu en sydafrikansk storspelare vi såg vid BMW SA Open idag.

22-årige Brandon Stone blev den yngste segraren i sitt eget nationella mästerskap som är det äldsta efter The Open Championship. Och många tror att Stones första ET-seger kommer att följas av många fler.

– Att följa i spåren av Ernie Els, Retief Gosse, Trevor Immelman och alla andra namnen på bucklan känns väldigt speciellt. Det här en så prestigefull tävling, särskilt för oss hemmaspelare, sa en mycket rörd Brandon Stone efter segern.

Under slutronden ryckte Stone åt sig en femslagsledning tidigt men det skulle komma dramatik och det satt stenhårt inne till sist. Efter fem bogeys på sex hål mitt under ronden var det tajt men Stone tog sig samman, gjorde fyra birdies på vägen hem och vann till slut med två före Christiaan Bezuidenhout, också han sydafrikan.

– Det här känns för bra för att vara sant och jag har svårt att hantera känslorna just nu. Trots att jag tappade mycket i mitten kände jag mig aldrig nedslagen och efter birdien på tolvan fick jag tillbaks energin, sa Stone.

På tredje plats kom engelsmannen Daniel Brooks och sedan följde fem sydafrilkanska namn i resultatlistan.

Enda svensk som klarade kvalgränsen var Johan Carlsson och han avslutade med 71 slag och blev 66:e man.

Slutställning

Se Poults nya fartvidunder


Kanonrond av Lingmerth


KRÖNIKA: Kinhults resultat ointressant


Christy O´Connor Jr är död


Text: Martin Strömberg • 2016-01-10
BloggBrandon StoneEuropean TourTournytt
Scroll to Top