5de476a7d2ab5

Blogg

Sagströms historiska seger

Madelene Sagström vann på Symetra Tour och skrev historia. Nu kan hon vara på väg mot LPGA.

Text: CM Hellsten • 2016-04-18 Uppdaterad 2016-04-18

Enköpingstjejen var rankad som världstvåa bland amatörer innan hon blev proffs i höstas.

Som mentor har Madelene Sagström en viss Robert Karlsson.

Samarbetet verkar fungera alldeles utmärkt.

Symetra Tour är LPGA:s undertour och Madelene Sagström har inlett 2016 med placeringarna d3–d2–1.

Segern kom på söndagen när hon vann Chico’s Patty Berg Memorial i Fort Myers, Florida. Sagström stannade på 279 (–9) – ett slag före tyskan Sophia Popov.

Segerchecken var på 30 000 dollar (243 830 kronor). 

– Det känns förstås fantastiskt. Det här är ett kvitto på att jag kan prestera. När jag såg sista putten rulla i så var det en känsla av lättnad – att jag lyckades vinna. Det är sådana här dagar som man lär sig allra mest av – att vara i ledningen när det blåser mycket ute på banan och greenerna är snabba, säger Sagström till Symetra Tour. 

Madelene Sagström skrev samtidigt historia och blev den spelare på Symetra Tour som under en säsong snabbast tagit sig över 50 000 dollar.

Med 52 914 inspelade dollar toppar svenskan penninglistan där de fem främsta kvitterar ut ett fullskaligt kort till LPGA Tour 2017. 

Förbundskapten Katarina Vangdal kommenterade den blågula triumfen så här: 

– Hon vinner sin fjärde tävling som proffs. Hon är i sina tre starter på Symetra Tour 24 under par som resultat (-9, -6, -9) – det visar vilken kapacitet hon har. Hennes snittscore i dessa tre tävlingar är 69,6 slag. Maddes säsongsinledning är mycket imponerande på en tour som idag är vägen in till LPGA. Hon är en mycket bra spelare som jobbar hårt på att bli så bra som möjligt och utvecklas som golfspelare. Hon får genom spel på Symetra en bra start på en förhoppningsvis lång och framgångsrik karriär i USA och hon har det spel och den kapacitet som krävs för att kunna etablera sig på LPGA Tour. Madde är en av flera i en generation tjejer som blir proffs under året och som kommer satsa på att ta sig till LPGA via Symetra Tour.  


Text: CM Hellsten • 2016-04-18
BloggMadelene SagströmSymetra TourTournytt
Scroll to Top