145th Open Championship – Day Four

Blogg

Mickelson: ”Aldrig spelat så bra utan att vinna”

Phil Mickelson slutade tvåa i British Open, trots att han spelade strålande golf som de flesta åren hade genererat i en seger. Efter rundan hyllade han Henrik Stenson för svenskens enastående spel.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-18 Uppdaterad 2019-12-11

Phil Mickelson och Henrik Stenson hade en matchliknande duell på Royal Troon under British Opens sista runda. Och amerikanen spelade strålande.

Ändå räckte det inte för att vinna majorn.

– Jag har aldrig spelat så här bra utan att vinna. Det är nog vad jag är mest besviken över, att jag inte har något speciellt misstag som jag kan se tillbaka på, och tänka att jag skulle gjort annorlunda, sa Mickelson efter rundan.

– Jag spelade en bogeyfri 65-runda i den sista rundan av en major. Vanligtvis är det tillräckligt bra för att vinna, och ändå förlorade jag.

 

Men Phil Mickelson sa också att han var glad för Henrik Stensons skull.

– Jag blev slagen av en person som gjorde tio birdies. Det är inte så att någon annan spelare vare ute och spelade så bra. Jag är glad för Henriks skull.

– Vi har varit vänner i några år och jag har alltid tyckt att han är en av oss spelare med bäst ball-strike. Jag visste att han till slut skulle vinna. Jag är glad att han gjorde det. Men jag är besviken att det var på min bekostnad.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-18
BloggHenrik StensonPhil MickelsonRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Scroll to Top