5de46804075d4

Blogg

Jeff Karlsson i ensam ledning i Katrineholm

Med två dagar avklarade leder Jeff Karlsson Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson trots att han är ovan vid det svenska gräset.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-05 Uppdaterad 2016-08-05

Jeff Karlsson har öppnat Challenge Tour-tävlingen i Katrineholm riktigt starkt.

Första rundan gick göteborgaren på 67 slag och under fredagen följde han upp med en 68:a, något som räcker för en ensam ledning med halva tävlingen spelad. 

– Det var solid spel från tee till green i dag. Jag tog till vara på par femmorna, på dem gick jag tre under. Sen missade jag rätt många fairways med 1-2 meter och då blev det svårt att komma nära pinnarna men jag lyckades sköta det ganska bra, säger Jeff Karlsson.

Precis som de flesta spelarna är Karlsson positivt överaskad över banans fina kondition.

– Banan är jättefin, greenerna är jättebra det rullar jämt och fint, fairways är också bra men tyvärr så fick jag inte se så mycket av de idag.

Det var många spelare som under fredagen fick det lite svårare på greenerna i och med att flaggplaceringarna sattes tuffare än under torsdagen.

– Det var ganska bra mycket svårare flaggplaceringar idag. Det var ett par stycken där som jag faktiskt treputtade, de var i svåraste laget kan man säga.

Sedan åtta år bor Jeff Karlsson, precis som många andra golfare i USA vilket har sina fördelar men det har också lett till att han vant sig vid en annan typ av gräs, något som gör det lite svårare att komma hem och spela.

– Jag är van vid bermudagräs, och just när man ligger i semiruff eller ruff är det väldigt mycket svårare att bedömma om man kommer få fly eller inte men det är väl egentligen den enda stora skillnaden. Annars är det mesta som vanligt.

Sverige har varit utan en Challenge Tour-tävling i fem år och många spelare pratar om hur viktigt det är med en hemmatävling för att få fram fler svenska proffs. På frågan om Jeff Karlsson delar den bilden är han tydlig.

– Absolut, det är jätteviktigt. De hade ju en tävling för fem år sedan så det är bra att de har fått tillbaka en nu. Det är bra att få så många tävlingar som möjligt hit och på så sätt sätta Sverige på kartan.

Under tävlingen bor Karlsson i Norrköping och det verkar som att han hittat sitt framgångsrecept där.

– Jag har käkat cesarsallad två dagar i rad så det blir nog en till ikväll, avslutar Karlsson med ett skratt.

Se hela intervjun med Jeff Karlsson här:


Text: Erik Hallberg • 2016-08-05
BloggChallenge TourKatrineholms GK
Scroll to Top