Travelers Championship – Final Round

Blogg

Jim Furyk med makalös rekordrunda – gick på 58 slag

Jim Furyk blev historisk när han gick den sista rundan av Travelers Championship på 58 slag.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-08 Uppdaterad 2019-12-11

Jim Furyk satte nytt PGA Tour-rekord när han gick den sista rundan av Travelers Championship på 58 slag. 

Den 46-åriga amerikanen fick en bra start då han gjorde birdie på det andra hålet följt av en ealge på det tredje. Efter nio hål hade Furyk slagit 27 slag, nytt banrekord på de första hålen. 

Men Jim Furyk hade mer att ge, han inledde de avslutande nio hålen med tre raka birdies, efter tre par kunde amerikanen göra dagens sista birdie på det sextonde hålet för att sedan avsluta med två par. Den sammanlagda scoren för de sista nio hålen blev 31 slag.

Sammanlagt gick Furyk alltså på 58 slag, nytt rekord på PGA-Touren.

– Det har funnits många bra spelare innan mig som aldrig har lyckats gå en runda på 58 slag. Att få ha det rekordet på PGA Tour själv just nu är fenomenalt, att ha en liten plats i historieböckerna är någon som man drömt om, sa Jim Furyk till pgatour.com

Furyk, som har vunnit 17 PGA Tour tävlingar i karriären var redan en av de sex spelarna som gått en runda på 59 slag men nu har han alltså putsat sitt rekord med ytterligare ett slag. Det nya rekordet innebär också att Furyk är den enda som har gått två rundor under 60 slag.

I och med den otroliga rundan klättrade Furyk i resultatlistan och slutade till sist på en delad femteplats, tre slag efter vinnaren Russel Knox. 

Se Jim Furyks historiska scorekort nedan

Jim Furyk med makalös rekordrunda – gick på 58 slag

Text: Erik Hallberg • 2016-08-08
BloggJim FurykPGA TourTournytt
Scroll to Top