5de46575b40b9

Blogg

Nordqvists tårar efter medaljmissen

Anna Nordqvist avslutade OS med ännu en stabil rond – men utan sänkta puttar. Då kom tårarna. – Jag har jobbat så hårt för det här så länge, så det är klart jag är besviken, säger hon.

Text: • 2016-08-20 Uppdaterad 2016-08-20
Nordqvists tårar efter medaljmissen

RIO DE JANEIRO. Hon träffade 17 av 18 greener under finalronden och visade upp ett långt spel i världsklass.
Men precis som tidigare under OS-tävlingarna hade Anna Nordqvist påtagligt svårt att få bollen i hål -och hennes rond lossnade aldrig riktigt.
Svenskan såg försiktig ut på greenerna och många av hennes puttar i inledningen nådde aldrig fram till hål.

– Vi hade svårt att hitta hastigheten i början och jag slog flera puttar som jag trodde var mitt i hål, men stannade kort. Greenerna var trögare i dag eftersom de bara hade klippt dem en gång och inte vältat dem, säger Nordqvist.
Det var visserligen ingen, förutom den så suveräna Inbee Park, som kom loss i toppen och medaljchansen levde länge trots bristen på birdies.

Men på det 16:e hålet, ett drivbart par 4, gick ridån ner.

– Jag visste att jag var tvungen att sätta min birdieputt där för att ha chansen. Men när den missade så kändes det ganska avslaget på 17:e och 18:e, säger hon.

Var du aldrig inne på att ändra spelplan och exempelvis gå för green på 16:e?

– Stenson gick tre under förra veckan genom att lägga upp och jag ville göra birdie den vägen. Sedan krävs det väldigt mycket för att få upp utslaget på green. Suzann slog ett nästan perfekt slag som gick ned i greenbunkern och därifrån är det svårt att göra birdies, säger Anna Nordqvist.

Hon försöker samla ihop sig mellan sina svar när hon står i den mixade zonen efteråt. Men tårarna gör sig hela tiden påminda och det är tydligt hur besviken hon är.

– Jag har jobbat så hårt för det här så länge, så jag är besviken helt klart. Jag är nog mer besviken för att jag blev sjuk den här veckan. Jag hade förberett mig på många saker mentalt men det var inte en av dem. Ändå är jag med där och hugger. Hade jag bara spelat 13 och 14 lite bättre de första två dagarna och sänkt ett par puttar så är jag med och hugger där uppe. Det är nog största besvikelsen.

Det var inför tävlingens första dag, på onsdagen, som hon vaknade upp med ont i halsen. Läkare satte direkt in antibiotika men lyckades inte mota bort sjukdomen.

– När jag vakande upp onsdag morgon med ont i halsen fick jag en chock. I går var det tuffaste dagen, men jag fick kämpa mig igenom det i dag också. Det var bara att försöka gå på adrenalin och ta några hål i taget. Tänker man på det så är det ju en fantastiskt bra insats. Men jag är en tävlingsmänniska och känner att jag hade spelet för att vara där i veckan.

 Trots att hon precis har klivit av den sista greenen i sitt första olympiska spel så fanns det ändå ork att tänka på Tokyo, fyra år bort.

– Då ska jag fan vara på pallen, säger hon.

Anna Nordqvist slutade till sist på delad elfteplats, sex under par.

Nordqvists tårar efter medaljmissen

Text: • 2016-08-20
BloggAnna NordqvistOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top