Ullna fick fint främmande när David Leadbetter bes��kte banan i samband med en företagsdag. Foto: Magnus Åker

Följa

Leadbetter på Ullna

David Leadbetter har varit på en blixtvisit i Sverige. Under en företagsdag på Ullna gav svinggurun tips och råd till deltagarna.

Text: CM Hellsten • 2010-07-29 Uppdaterad 2010-07-29

I förra veckan arrangerade mjukvaruförtaget SAP en företagsgolf på Ullna GC. David Leadbetter har ett samarbete med bolaget och flögs in till Stockholm för att genomföra en clinic och ge tips och råd till de 40-talet deltagarna.

Svinggurun Leadbetter har under åren jobbat med stjärnspelare som Nick Faldo, Ernie Els, Tom Watson, Seve Ballesteros, Bernhard Langer, Darren Clarke, Nick Price, Michelle Wie, Justin Rose, Lee Westwood, Trevor Immelman och Greg Norman.
Även svenskar som Jesper Parnevik och Per-Ulrik Johansson har under karriären vänt sig till Leadbetter som förtillfället har Fredrik Jacobson i sitt stall.

Under dagen på Ullna satt David Leadbetter ner och samtalade med klubbens Magnus Åker.
– Fredrik Jacobson har haft en bra säsong i USA, han blir bara bättre och bättre och kan inom en snar framtid vara med och slåss i toppen. Jag tror dock att förste svenske herrspelare att vinna en major blir Henrik Stenson, sa Leadbetter.

Annika Sörenstam har köpt David Leadbetters gamla villa vid Lake Nona utanför Orlando i Florida och gjort om hans golfrum till en barnkammare för dottern Ava.
– Rummet är 100 kvadratmeter stort, högt i tak och med speglar runt om. Golvet var en puttinggreen med matta och ett antal puttkoppar nedsänkta i golvet. Där instruerade jag ibland mina elever men mest användes rummet av släkt och vänner, sa Leadbetter.

Efter att ha hjälpt några av golfens allra största profiler har David Leadbetter nu tagit fram ett instruktionshjälpmedel till… Nintendos spelkonsol Wii.
– Väldigt intressant. Speciellt för nya spelare och höghandicappare så kan det här vara en genväg till att förstå grunderna i golf och komma snabbare ut i spel. I dagens samhälle där alla har väldigt lite tid över och knappt hinner svinga klart innan de måste kolla sina meddelanden eller facebook på sin telefon så kan detta vara ett komplement till annan instruktion. Jag vill att golfen ska förnya sig och hänga med i dagens verklighet och den nya golfinstruktionen i TV-spelsform är något som jag tror kan göra golfen mer lättillgängligt för en ny generation av golfare.


Text: CM Hellsten • 2010-07-29
FöljaNyheter
Scroll to Top