Bubba möjligen på väg att inbringa ytterligare 300 dollar från Pings kassa. Foto: Getty Images

Följa

Bubba drivar för cancerforskning

Det rosa skaftet på drivern har sedan länge varit ett av Bubba Watsons främsta kännetecken. Men från och med Farmers Insurance Open på Torrey Pines i San Diego går numer bagens längsta klubba helt i världs21:ans favoritfärg.

Text: Eric Franzén • 2012-01-29 Uppdaterad 2012-01-29

Den rosa Ping G20 som tagits fram specifikt för Bubba är en bärande del i välgörenhetsprojektet “Bubba & Friends: Drive to a Million”. För varje drive över 300 yards (275 meter) som Watson slår med klubban donerar klubbtillverkaren 300 dollar till olika välgörenhetsorganisationer (primärt inom cancerforskning) – som har valts ut i samråd med Bubba. En övre gräns för Pings utbetalningar har dock satts vid 300 drives över 300 yards, med hänsyn till att Bubbas snittlängd uppgick till 315 yds under 2011 års säsong på PGA Tour.

– Det här gör mig extra att slå bollen så långt som möjligt. Mitt mål är att Ping ska få betala ut varenda öre, säger Bubba Watson vars far Gerry gick bort i cancer under 2010 .

Den rosa klubban har ett loft på 8,5 grader och ett 44,5 tum långt True Temper Graffaloy Bi-Matrix Skaft. Under greppet har tio lager tejp lindats till vänsterspelarens högra hand medan den vänstra får vila på hela 12 lager.

Ping har tillverkat ytterligare 50 rosa G20-huvuden, som troligen kommer att auktioneras ut i olika sammanhang för att inbringa pengar till insamlingen.

Utöver pengarna för Bubbas drives lägger också Ping 10 000 dollar i grundplåt. Målsättningen är att dra in totalt en miljon dollar till cancerforskning världen över. Vid sidan av pengarna som fördelas av Bubba och Ping uppmanar spelaren golfpubliken att skänka pengar till lokala stiftelser, för att sedan meddela detta till Watson via Facebook och Twitter.


Text: Eric Franzén • 2012-01-29
FöljaNyheter
Scroll to Top