Följa

57 slag med tre hole in one …

Patrick Wills, 59 år och före detta marinsoldat, spelade en anmärkningsvärd rond i måndags. När han kom in signerade han scorekortet på fjorton under par, 57 slag. Under dagen stod han för tre hole in one, två av dem kom på par 4-hål.

Text: Olof Åsgård • 2015-06-27 Uppdaterad 2019-12-11

Den spektakulära ronden på Lauren Hill i Virginia skedde på andra varvet under en 54-hålstävling och bevittnades av Patricks två söner samt en major vid amerikanska flygvapnet. Men trots vittnen och att banans direktör har bekräftat scoren har den mötts av skepsis och oförståelse, rapporterar golfstyleonline.

– Folk får tro vad de vill, jag har kämpat för den friheten. Men jag vet vad jag sköt, mina spelpartners vet vad jag sköt och de som var på tävlingen vet det också. Jag är en skicklig amatör och satte mitt första banrekord vid 16 års ålder och det har blivit fler sen dess. Alla som har spelat med mig vet vad jag kan. Folk får tro vad de vill men jag spelar golf eftersom spelets moral är som min egen och jag pliktar hellre mig själv eller diskvalificerar mig själv eftersom jag har så stor respekt för sporten, säger Patrick Wills.

Wills rond började väldigt bra men på det sjunde hålet blev den ännu bättre. Han slog en draw med spoon på det 254 meter långa par 4. När han kom till green letade han efter bollen bakom green och blev glatt överraskad när han sedan märkte att bollen gått i hål.

Första nio gick han på 29 slag. På 10:an, 284 meter par 4, var det dags igen. Denna gång med driver och utslaget såg bra ut och Wills blev chockad när han fick veta att bollen gått direkt i hål. Igen.

Efter sin andra hio hade Wills svårt att ta in vad som skedde. Men när han sedan lyckades sänka sin järnfemma på 14, 161 meter par 3, blev han lugn.

– Jag hade fortfarande fyra hål kvar att spela. Jag visste att jag hade en speciell rond på gång och ville inte slarva bort det.

Wills gick ett under par sista fyra och kom in 14 under par, 57 slag (par 71).

Ronden är hans bästa någonsin men han ska ha gått flera varv under 60 slag och efter måndagens rond har han gjort 25 hio, varav sex stycken har kommit på par 4-hål.

Hur gick det i tävlingen? Jo, plus 4-handicaparen Patrick Wills vann på 22 under par (68, 57, 66), 14 slag före sin son Charlie.

Vad tror du? Tillhör golfhistoriens mest spektakulära rond en 59-årig före detta marinsoldat eller är den lika sann som Nordkoreas förre diktator Kim Jong-Ils 38 under par, 34 slag, på Pyongyang Course?

Resultat i Soltice Survival på Lauren Hill.


Text: Olof Åsgård • 2015-06-27
FöljaNyheter
Scroll to Top