Omega Dubai Ladies Masters – Previews

Tournytt

Instagram-fenomenet talar ut om näthatet

Att vara en välkänd golfare på internet har sin baksida. Paige Spiranac får ta del av näthatet varje dag. Nu talar hon ut om problemet.

Text: Jesper Johansson • 2016-12-08 Uppdaterad 2016-12-08

Instagram-fenomenet Paige Spiranac spelade för ett år sedan sin första proffstävling då hon deltog i Omega Dubai Ladies Masters. Hon missade cutten, men har sedan dess växt på internet och blivit ett välkänt namn inom golfen.

Men att bli stor på internet kommer med ett pris.

Många internettroll har gått hårt åt Paige Spiranac, framför allt efter förra årets missade cut.

I veckan deltar hon i tävlingen igen.

Och på en presskonferens inför tävlingen berättade hon att tiden efter proffsdebuten var “den jobbigaste i hennes liv”.

Hon blev kraftigt sågad i sociala medier vilket gjorde att hon höll sig borta från internet i tre veckor och till och med funderade på att sluta spela golf.

Nu vill hon att hennes berättelse ska ge fler förståelse för vad som sker på internet.

– Folk förstår inte hur jobbigt det var… När vissa personer sa att världen skulle vara en bättre plats utan mig. Mobbing på nätet är ett stort problem och det är få som pratar om det. Det är inte roligt längre. Det är inte schysst att göra sig lustig över andra personer, man måste vara supportande, sa hon på presskonferensen. 

Nu hoppas Paige Spiranac, som vann en tävling på Cactus Tour i somras, att hennes historia kan hjälpa andra personer som är i samma sits som henne.

– Det spelar ingen roll hur jag spelar den här veckan. Men det faktum att jag är här och delar min historia – kan kanske rädda någons liv. Det är så mycket viktigare än om jag klarar cutten eller inte.


Text: Jesper Johansson • 2016-12-08
TournyttLadies European TourTournytt
Scroll to Top