Abu Dhabi HSBC Championship – Day Four

Tournytt

Stenson och Hanson om åttondeplatsen

Båda svenskarna nöjda

Text: Martin Strömberg • 2017-01-22 Uppdaterad 2017-01-22

De hade tätkänning men kom aldrig i riktig närkontakt.

Peter Hanson och Henrik Stenson delade åttondeplatsen och blev bästa svenskar – och båda var tillfreds efter Abu Dhabi HSBC Championship.

– Jag är överlag väldigt nöjd med säsongsstarten, säger Hanson och fortsätter:

– Det kändes hyfsat idag också men det var lite tuffare i vinden och jag hade behövt lite fler birdies under första nio för att riktigt kunna blanda mig i toppstriden.

Ändå ett stort rakt steg i rätt riktning för Hanson som definitivt sporras av Stensons och Noréns framgångar ifjol. Hanson spelar nu vidare både i Qatar och Dubai.

Stenson själv höll sig uppe i toppen hela tävlingen men det blev inte riktigt hett sista dagen. Ändå ett klart plus med tanke på att förberedelserna varit sparsamma och formen osäker inför Abu Dhabi.

–  Med tanke på att min pro-am i onsdags var första varvet på bana sedan den 4:e december så har det gått bättre än förväntningarna. Spelet blev bättre och bättre men det kom några billiga missar som man kanske får ha överseende med med tanke på korta förberedelse och träning. Vi var ju inte långt från tätstriden trots detta, summerar Stenson för Svensk Golf.

Stenson är för övrigt den som håller banrekordet på Abu Dhabi GC med 62 slag som han gick på när han kom tvåa redan 2006.

Det blev också ännu en fin placering för Alexander Björk, som efter 70 slag sista ronden klättrade till en delad 13:e plats, en placering som han delade med bland andra Alex Norén.

Slutställning


Text: Martin Strömberg • 2017-01-22
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenEuropean TourHenrik StensonPeter HansonTournytt
Scroll to Top