World Golf Championships-Mexico Championship – Final Round

Tournytt

DJ höll undan i Mexiko

Fleetwood och Rahm utmanade in i det sista

Text: Martin Strömberg • 2017-03-06 Uppdaterad 2017-03-06

Den nyblivne världsettan ledde ett tag under slutronden med fem slag.

Men Dustin Johnson skulle inte komma undan så lätt, det blev naturligtvis tajt in i slutet på Club de Golf Chapultepec.

– Jag spelade bra de sista tre ronderna men jag hade problem på greenerna. Men det hade förmodligen alla så jag lät inte det bli ett problem därute, sa Johnson efter sin 68 som räckte till seger med ett slag.

DJ vann alltså sin första tävling efter att han blivit världsetta och drygade ut avståndet till tvåan Jason Day ordentligt. Han tog också hem sin fjärde WGC-titel, bara en viss Tiger Woods har tagit fler (18) och DJ lovade att ta upp jakten på Woods.

– Jag ska i varje fall försöka.

Med några hål kvar såg den unge spanjorern Jon Rahm ut att kunna vinna tävlingen. Efter en eagle på elvan och birdies på 14 och 15 var han uppe i täten. Men två treputtar i rad samtidigt som DJ gjorde birdie på 15:e ändrade ordningen igen.

– Det kommer treputtar på de här greenerna och tyvärr kom de i slutet för mig idag, sa Rahm, som slutade delad trea, två slag bakom.

Ensam tvåa kom engelsmannen Tommy Fleetwood som tryckte på ordentligt sista nio. Fleetwood, som vann i Abu Dhabi tidigt i år, gick fyra under sista nio och birdien på sista såg ett tag ut att kunna räcka till särspel, nu blev det en andraplats.

– Jag har spelat bra och det är kul att kunna skjuta bra scorer i den här typen av tävlingar mot de bästa spelarna i världen. Jag har haft problem med spelet men det känns allt bättre, sa Fleetwood efteråt.

Henrik Stenson bröt tävlingen under första ronden med magbesvär och Alexander Norén var ensam svensk att spela alla varv. Alex avslutade med 69 slag och blev delad 55:a, 18 slag efter Johnson.

 

 

DJ höll undan i Mexiko

Text: Martin Strömberg • 2017-03-06
TournyttAlexander NorenDustin JohnsonJon RahmTommy FleetwoodTournyttWGC
Scroll to Top