Dubai Duty Free Irish Open – Previews

Tournytt

Efter bråket: McIlroy slutar twittra

Vi kommer inte se Rory McIlroy bråka på Twitter framöver. Från och med nu har han inte kontroll över sitt eget konto.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-05 Uppdaterad 2019-12-12

Rory McIlroy har inte längre kontroll över sitt Twitter-konto.
Efter ett bråk med Steve Elkington under US Open-veckan har han nu gjort så att hans fru, Erica Stoll, har lösenordet till hans konto med över 3 miljoner följare.

Steve Elkington anklagade Rory McIlroy för att vara uttråkad och mer intresserad av pengar än resultat, efter att nordirländaren missade cutten i US Open på Erin Hills.

Majorvinnaren i bråk med McIlroy på Twitter

Det var något McIlroy inte kunde låta bli att svara på, och bråket var igång. Det lär inte ske igen på ett tag, då han nu inte kan lösenordet till sitt eget konto.
– Jag måste ha skrivit den där tweeten och tagit bort den säkert fem gånger innan jag faktiskt skickade den. Jag ångrar det lite nu, säger Rory McIlroy till Golfweek.com.
– Jag bad min fru ändra lösenordet och inte säga till mig vad det var. Så just nu använder jag inte sociala medier. Jag behöver inte läsa allt som står där. Inget av det borde göra mig irriterad, men ibland blir det så.

McIlroy använde tre putters på lika många dagar

28-åringen berättade också att han inte har något problem med att få kritik från personer som inte förstår hur svårt det är att vinna en majortävling. Men att Elkington, som vann PGA Championship 1995, skrev så gjorde honom irriterad.
– Det är inte vad han sa, utan vem som sa det. Alla som varit i den miljön borde inse hur svårt golf är ibland. Det är vad som irriterar mig mer än något annat.
– Hade någon från media skrivit det hade jag kunnat låta det passera, för då kan jag säga till mig själv att “de vet inte hur det är och de vet inte hur man ska hantera det”. Men en före detta spelare som har vunnit en major? Det är därför jag blev irriterad och varför jag hämnades.


Text: Jesper Johansson • 2017-07-05
TournyttEuropean TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top