“Jag antar att jag måste spela mitt livs två bästa rundor”, säger Curry inför web.com-debuten. // Foto: Ryan Young/PGA Tour

Tournytt

Debuten som ”hela världen” väntat på

I morgon slår basketstjärnan Stephen Curry ut på web.com-touren

Text: Michael Åhman • 2017-08-02 Uppdaterad 2019-12-12

Det är debuten som “hela världen” pratat om.

I morgon är det dags för basketens superstjärna Stephen Curry att slå ut på TPC Stonebrae, inte särskilt långt ifrån Oakland där han till vardags underhåller publiken vid Golden State Warriors hemmamatcher.

Många fans – både från golfens och basketens värld – ställer sig nu frågan hur Curry ska klara att spela med och mot proffsgolfare.

Kort bakgrund: I sina yngre år och på high school var golfen huvudsporten för den nu 29-årige stjärnan. Och under hela sin framgångsrika basketkarriär (hans lag vann NBA-final tidigare i år) har han golfen som en stor och viktig passion.

Men att tävla?

Spelbolagen tror inte på Curry. Om du satsar på att han ska vinna Ellie Mae Classic på web.com så får du bortåt 3.000 gånger pengarna.

Själv är han ödmjuk.

– Jag är hedrad över möjligheten att få en sponsorinbjudan för att få spela med proffsen, men också för att skapa uppmärksamhet kring turneringens välgörenhetsarbete inom ramen för Warriors Community Foundation (som jobbar för att stödja barn, samhälle och utbildning).

Lokaltidningen Mercury News skriver diplomatiskt att Curry under sin första och enda träningsrunda fick lära sig att “det är lättare att skjuta en basketboll än en golfboll från långt håll”.

– Jag slog bollen ganska bra, men inte så långt som de här killarna. Jag brukar inte spela så här långa banor så jag måste bli bekväm med att använda min driver oftare.

Efter träningsrundan skojade han lite grand om sitt eget spel:

– Jag kunde ju inte göra mig av med alla bra slag i dag. Jag har bara ett begränsat antal…

Curry säger att hans målsättning är att klara cutten. När han får veta att det krävdes -3 förra året svarade Curry efter lite betänketid:

– Jag antar att det betyder att jag måste spela mitt livs två bästa rundor…

 

Du kan följa Curry och de andra spelarna här.



Hur klarar världens bäste basketskytt av att spela golf?


Världsettorna i puttduell – på basketplanen


Text: Michael Åhman • 2017-08-02
TournyttKorn Ferry Tour
Scroll to Top