TOUR Championship – Final Round

Tournytt

Här är årets rookie på PGA Tour

Förhandsfavoriten till priset som årets rookie tog hem priset. Xander Schauffele vann två gånger under sin debutsäsong på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-04 Uppdaterad 2019-12-12

På 28 starter klarade Xander Schauffele cutten vid 20 tillfällen. På de 20 tillfällena han fick spela helggolf slutade han topp-10 vid fyra tillfällen. Två av de fyra gångerna vann han på PGA Tour.

Xander Schauffele är årets rookie på PGA Tour med den enastående resultatraden och vann över andra vinnare, som Wesley Bryan, Mackenzie Hughes och Grayson Murray. 

Till slut blev det en överlägsen seger i omröstningen för Schauffele som i juli vann The Greenbrier Classic och under säsongens sista tävling, Tour Championship, tog sin andra seger.
– På uppdrag av PGA Tour gratulerar jag Xander Schauffele för att ha blivit framröstad som PGA Tours Rookie of the year. Att bli hyllad av sina kollegor är en bland det största en spelare kan bli, och Xanders seger i Tour Championship avslutade vad som redan var en enastående rookiesäsong, säger PGA Tour-chefen Jay Monahan i ett pressmeddelande.


Text: Jesper Johansson • 2017-10-04
TournyttPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top