5de41ad21216f

Tournytt

Flygbolaget tappade bort Nordqvists bag

Anna Nordqvist har bytt utrustningstillverkare. Men på vägen till säsongspremiären har alla klubbor försvunnit.

Text: CM Hellsten • 2018-02-19 Uppdaterad 2019-12-12

När Honda LPGA Thailand arrangeras 22-25 februari spelar Anna Nordqvist sin första tävling för året.
Inför säsongen har den svenska majorvinnaren bytt utrustningstillverkare till PXG.
– Det känns jättebra, jag besökte PXG redan i början av december och fick alla klubborna. Sedan var jag där i januari och fick deras nya järnklubbor. Jag har 14 nya klubbor i bagen, men spelade med deras wedgar under 2017, så det har inte varit någon större omställning, säger Annas Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Anna Nordqvist byter utrustningstillverkare

Frågan är dock om Anna Nordqvist kommer att ha tillgång till klubborna i Thailand. På vägen dit har nämligen flybolaget United Airlines tappat bort hennes golfbag.

Så här skriver hon på Twitter:
“Tack United för att ni tagit min golfbag på ett äventyr i Chicago och för att den inte går att hitta någonstans. Jag vet inte vad som är bäst, att bli informerad om det på slutdestinationen eller före en lång flight till Asien”.


Anna Nordqvist kom till Frankrike i mitten av september ifjol och säsongens sista major fortfarande plågad av körtelfebern, som hon drabbades av två och en halv månad tidigare.
Det slutade som bekant på ett sagolikt sätt – sörmländskan vann Evian Championship och tog sin andra majortitel i karriären.
Månaden innan, i augusti, hade Anna Nordqvist dominerat för Europa under Solheim Cup på Des Moines Golf & Country Club i amerikanska Iowa.

När du nu ser tillbaka på 2017, hur vill du betygsätta din föregående säsong?
– Jag skulle ge 2017 högt betyg. Jag är stolt över det jag presterade och hur jag spelade, speciellt med tanke på att jag kämpade med körtelfeber under högsäsongen och hela hösten. Att vinna min andra major var stort, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Nordqvist: "Den matchen var ju helt sjuk"

Finns det något du arbetat extra med under vinteruppehållet för att förbättra inför i år?
– Jag har tillbringat en del tid i gymmet för att försöka bygga upp min fysik inför i år. I fjol fick jag inte anstränga mig fysiskt under fem, sex månaders tid och det påverkade kroppen ganska mycket. Jag kände att jag tappade framförallt uthållighet och explosivitet/speed i kroppen, så jag har försökt jobba tillbaka lite av det.  Jag har också träffat min tränare Cameron i Dallas och lagt ner lite mer tid på puttningen för där skulle jag gärna höja min nivå.

Vad är ett godkänt resultat i årets första tävling?
– Jag räknar med att vara lite ringrostig eftersom jag inte tävlat på tre månader, så jag brukar inte ha så stora förväntningar i början av en säsong. Det ska bli kul att börja tävla igen. 

Har du några mål uppsatta inför säsongen?
– Jag vill sätta mig i position för att vinna tävlingar och fortsätta göra mitt bästa för att fortsätta förbättra mig som spelare. Det här är min 10:e säsong på touren och jag känner hela tiden att jag lär mig saker och fortfarande har utrymme att bli ännu bättre så det är där mitt fokus ligger. 


Text: CM Hellsten • 2018-02-19
TournyttAnna NordqvistLPGA TourTournytt
Scroll to Top