The Masters – Final Round

Tournytt

Reed höll undan på Augusta

Vann sin första major i The Masters

Text: Martin Strömberg • 2018-04-09 Uppdaterad 2019-12-12
Reed höll undan på Augusta

Patrick Reed gick ut i en treslagsledning men fick en ganska jobbig söndagsresa mot den gröna kavajen på Augusta National.

27-åringen tappade slag direkt på ettan och ledningen var bara ett före Rory McIlroy efter andra hålet.

– Jag visste att det skulle bli tufft och att ledningen kanske skulle krympa men det gäller att hantera golfens flöde hela vägen, sa en lycklig Reed.

Och han samlade sig efterhand och trots att han fick några smällar på vägen reste han sig hela tiden och kontrade tappade slag med nya birdies.

När McIlroy tappade spelet och föll ifrån utmanades Reed i slutänden närmast av landsmännen Jordan Spieth och Rickie Fowler.

Spieth var ikapp efter sina birdies på 15:e och 16:e men en tung bogey på 72:a hålet innebar att han landade på 64 slag och 13 under par.

Spieth spurtade sig i slutändan till en tredjeplats.

Fowler blev tvåa på 14 under par efter att ha gjort en birdie på sista hålet för 67 slag. En birdie som tvingade Reed, i gruppen bakom, att göra par på samma hål.

– Jag trodde att andraslaget skulle vara perfekt men det blev en tuff putt och den rann iväg nästan en meter. Att få se bollen gå i hål på sista putten var obeskrivligt, berättade en tagen Reed efteråt.

Två stabila slag och två puttar från tio meter gav Reed 71 slag sista ronden, första majorsegern och en grön kavaj överlämnad av fjolårssegraren Sergio Garcia.

Henrik Stenson lyckades aldrig blanda sig i segerstriden men avslutade med ännu en fin rond på 70 slag och delade femteplatsen på nio under par.

Stenson och segraren Reed var de enda två spelare som gick alla fyra ronder under par.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-04-09
TournyttJordan SpiethPatrick ReedRickie FowlerRory McIlroyTournyttUS Masters
Scroll to Top