Austrian Golf Open – Day Three

Tournytt

Haeggman gör comeback

Joakim Haeggman har bestämt sig för att göra comeback.

Text: CM Hellsten • 2018-05-07 Uppdaterad 2019-12-12

1989 blev Joakim Haeggman proffs och kvalade in till European Tour samma år.
Fyra år senare tog smålänningen sin första seger på European Tour när han vann Spanish Open och den säsongen blev Joakim Haeggman förste svensk att spela Ryder Cup i matchen mot USA på Belfry.

1997 vann han även den svenska ET-tävlingen Scandinavian Masters på Barsebäck G&CC och 2004 kom karriärens tredje triumf på European Tour i Qatar Masters.
Joakim Haeggman drog sig tillbaka. Han spelade sin senaste ET-tävling 2014 och jobbar numera med att sälja John Deere-maskiner i Kalmar.

15:e maj kommer han dock att gå ner i arbetstid för att inleda en satsning mot Staysure Tour (tidigare European Senior Tour).
– Jag fyller ju “gubbe” 28 augusti nästa år så jag tänkte göra ett försök och se om jag kan etablera mig på Europas seniortour, säger Joakim Haeggman till svenskgolf.se/wp.

Vilket är det bästa råd du fått från en golftränare?

Vad har fått dig att göra comeback?
– Jag känner suget. Jag har inte tränat en enda minut sedan jag slutade men jag spelar en hel del. Åren har gått men spelet känns fortfarande förvånansvärt bra, visserligen är slagen lite kortare, men bollen går dit jag vill.

Hur ser planen ut?
– Jag kommer att vara ledig i sommar och tillbringa mer tid med familjen och börjar sedan med att bygga upp fysiken. Sedan är tanken att spela hela våren 2019, någon tävling på Swedish Golf Tour, Challenge Tour och kanske till och med ET som uppladdning inför seniortouren.

Hur kommer det att gå tror du?
– Det skulle vara kul att vinna en tävling även på seniortouren. Funkar det inte så har jag ju jobbet att falla tillbaka på.


Text: CM Hellsten • 2018-05-07
TournyttEuropean Senior TourJoakim HaeggmanTournytt
Scroll to Top