Sanderson Farms Championship – Round One

Tournytt

Långtslående supertalangen i ensam ledning

Lägg namnet Cameron Champ på minnet. Amerikanen har potential att bli en maktfaktor inom golfen. Nu, efter 18 hål av veckans PGA Tour-tävling, är rookien i ensam ledning.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-26 Uppdaterad 2019-12-12

Cameron Champ har bara spelat en tävling tidigare som medlem på PGA Tour. Ändå är amerikanen redan ett stort namn. Anledningen är hans längd på slagen.
– Jag känner själv att, nuförtiden, är det vad alla dras till. Det är otroligt värdefullt att kunna slå bollen långt men om de andra delarna av spelet inte håller måttet kan du ändå inte spela, sa Champ till PGA Tour efter rundan.

Och långt slår han. På Web.com Tour slog han rekordet över driverlängd, 314 meter i snitt.

Under torsdagens runda av Sandersons Farms Championship snittade han “bara” 296 meter, men vägde upp det med precision och ett fantastiskt närspel.

Till slut blev det åtta birdies och en bogey på vägen runt mot en 65-rond. Det resultatet, –7, innebär att talangen är i ensam ledning efter dag 1 av veckans PGA Tour-tävling. Närmast bakom Hittar vi Cameron Tringale, som är ett slag bakom.
– Om jag bara höll mig till min spelplan och slog de rätta slagen visste jag att jag skulle kunna göra ett bra resultat här utan att göra något helt galet.
– Jag började sätta några puttar och några viktiga up-and-downs för att kunna få ihop rundan, sa Champ efter sitt torsdagsvarv.

 

Tre svenskar är med i tävlingen. Jonas Blixt är bäst efter 18 spelade hål efter sin 73-runda, ett över par. Med det resultatet är han delad 84.

Carl Pettersson och David Lingmerth är båda två över par och elar 100:e platsen.

Här är toppen av ledartavlan:

Långtslående supertalangen i ensam ledning

Text: Jesper Johansson • 2018-10-26
TournyttCameron ChampPGA TourTournytt
Scroll to Top