Hero World Challenge – Round One

Tournytt

Tiger Woods skadad igen?

Under öppningsvarvet av Hero World Challenge sågs Tiger Woods halta. Efteråt berättade han om sina ömma fotleder.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-30 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods har sedan sin comeback under Hero World Challenge förra året spelat fin golf. Hans tidigare ryggproblem ser ut att vara helt borta och säsongen 2017-2018 avslutade han med en seger i Tour Championship. 

Under årets första varv av Hero World Challenge gick Tiger Woods runt på 73 slag och därmed är han på plats en delad 16:e plats på Bahamas i ett startfält bestående av 18 spelare. Leder gör Patick Reed och Patrick Cantlay. De båda är sju under par.

Två anledningar att hoppas på en Cantlay-seger i veckan

Ingen kanonstart på tävlingen med andra ord. Och efteråt medgav 80-faldige PGA Tour-vinnaren att han hade problem med sina fotanklar.
– Jag har haft problem med dem de senaste månaderna. Det är fortfarande samma problem, sa Woods. 

14-faldige majorvinnaren har haft många skador i sin karriär men ömma fotleder har inte varit ett känt problem sedan tidigare. Däremot har han haft problem med sin hälsena och vänstra knä.
– De har varit ömma i flera månader. De är slitna, sa Tiger Woods.

Det är oklart om den här skadan kommer vara ett framtida problem för Tiger Woods. Efter veckans tävling på Bahamas planerar han nämligen att ta ett långt uppehåll från golfen för att vila. Här kan du läsa mer om hans framtidsplaner.

Stenson och Norén topp-5 i Bahamas



Text: Jesper Johansson • 2018-11-30
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top