Bro Hof utanför Stockholm blir värd för 2016 års Nordea Masters.

Följa

Nu är det klart – nästa års Nordea Masters kommer att spelas på Bro Hof

Efter två framgångsrika år på PGA National i Bara utanför Malmö återvänder Nordea Masters 2016 till Stockholm och Bro Hof.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-07-25 Uppdaterad 2015-07-25

– Vi har ett avtal med Bro Hof om att tävlingen ska spelas där nästa år. Vi tänker fullfölja det avtalet, säger Claes Nilsson, golfansvarig i Lagardére i Sverige som äger och driver Nordea Masters.

– Vi har haft förhandlingar med Bro Hofs ägare Björn Örås och gemensamt kommit fram till att fullfölja kontraktet.

Europatourtävlingen Nordea Masters är svensk golfs flaggskepp. Åren 2010-2013 spelades tävlingen just på Bro Hof. Nu återväder den alltså till Björn Örås anläggning efter två år i Skåne.

– Vi har haft två mycket bra tävlingar på PGA National. Nu känns det helt rätt att tävlingen återkommer till Stockholm, där intresset också är stort. Vår ambition är att tävlingen ska rotera mellan landets allra bästa banor, fortsätter Claes Nilsson.

– Både Bro Hof och PGA National är toppanläggningar som är byggda och anpassade för att tourtävlingar.

Ove Sellberg, vd på PGA National, önskar Bro Hof lycka till med nästa år arrangemang.

– Självklart hoppas jag det blir ett lyckat arrangemang för Björn Örås. Samtidigt är vi redo att arrangera Nordea Masters igen när det blir aktuellt, säger Ove Sellberg, som haft banarkitekten Kyle Phillips på plats för att se om man med smärre förändringar även kan göra Links Course till en blivande Matersbana i framtiden.

Nästa års Nordea Masters kommer att avgöras den 2-5 juni.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-07-25
FöljaNyheter
Scroll to Top