Jonas Blixt bjuder in alla Sveriges juniorer till en tävling i PGA-format. // Foto: Mike Lawrie/Getty Images

Artiklar

Blixt låter juniorer känna på hur det är att vara proffs

För tredje året i rad bjuder proffset Jonas Blixt in till juniortävling på Hammarö Golfklubb. Upplägget är precis som på en PGA Tour-tävling.

Text: Michael Åhman • 2016-04-27 Uppdaterad 2016-04-27

Idén är att Jonas Blixt Invitational ska ge juniorerna en känsla av hur det är att vara golfproffs. Tävlingen är öppen för juniorer från hela landet, oavsett om man spelat länge eller är nybörjare med handicap 54.

Det börjar redan på parkeringen där det finns speciella platser för spelarna (och deras chaufförer). Juniorerna får ett spelarkort som ger access till rangen, avspärrade övningsområden och en speciell spelarlounge där de kan ladda i lugn och ro. I restaurangen finns också ett område där juniorerna har tillgång till fri mat och dryck.

På första tee möts spelarna av en starter som ropar upp deras namn i en högtalare, vid 18:e green finns en läktare för publiken. Det blir också flera jippon och aktiviteter för spelare, syskon, föräldrar och andra supportrar.

På PGA-touren spelar proffsen med sponsorer i en så kallad Pro-Am dagen innan huvudtävlingen. På Hammarö blir det en Jun-Am, där Hammarö GK:s juniorer spelar tillsammans med klubbens sponsorer den 10 juni. Där får alla utmana Jonas Blixt på ett korthål.

– Jonas delar ut ett pris till alla som kommer närmare hål än vad han gör, och det brukar vara ett par stycken som lyckas med den bedriften, säger klubbchefen Anders Thorén.

Huvudtävlingen spelas den 11 juni i tre olika klasser, beroende på handicap. Totalt finns det plats för 126 juniorer och mer än halva startfältet är redan fyllt.

– Kul att intresset är så stort. Det känns också bra att det redan är en hel del spelare från andra delar av landet som anmält sig, säger Anders Thorén.

Jonas Blixt blev proffs 2008 och har vunnit två tävlingar på PGA-touren. Han kom också tvåa i US Masters 2014.

– Det är jättekul att återvända till Hammarö och kunna bjuda tillbaka till min moderklubb och alla juniorer. Jag minns själv hur det var när jag var liten och hade proffsdrömmar, säger Jonas, som själv naturligtvis är på plats under de två dagarna.

– Jonas engagemang är fantastiskt och betyder mycket för oss och golfen. Det här är en av årets höjdpunkter på Hammarö GK, säger Anders Thorén.

Som en Blixt från klar himmel


Text: Michael Åhman • 2016-04-27
ArtiklarHammarö GKJonas Blixt
Scroll to Top