Halmstad Solheim Cup 2007

Artiklar

Parnevik: ”Mina tips gör dig rörligare och ger mer längd”

Jesper Parnevik har tagit sin första seger på Champions Tour. I senaste numret av Golf Digest lär han dig slå längre.

Text: CM Hellsten • 2016-05-20 Uppdaterad 2016-05-20

15 år efter senaste triumfen på PGA Tour slog Jesper Parnevik till och vann på Champions Tour.

Triumfen kom i Insperity Invitational 8 maj.

Veckan därpå kom nya numret av Golf Digest ut – med just Jesper Parnevik på omslaget.

I tidningen hittas en elva sidor stor Parnevik-special, som inleds med ett reportage om svenskens nya liv på seniortouren.

 Det främsta tecknet på att mannen i soffan snart fyller 51 år är de upprepade svordomarna som frustas fram. Nedsjunken över sin smartphone försöker Jesper Parnevik uppfylla åtagandet mot TV3 och uppdatera sina sociala mediekanaler strax innan kvällens avsnitt av familjens tv-serie sänds i Sverige. 

Att döma av suckarna, grymtningarna och de mustigare uttrycken verkar det gå sådär.
Men i övrigt andas inte Parnevik tillbakalutade framtoning i jeans och t-shirt om att hans aktuella resultat numer listas på den amerikanska seniortourens webbplats. Den senigt muskulösa kroppen har en fettprocent som möjligen är nere och sniffar på ensiffriga tal, och med ett mjukt rörelsemönster studsar han ledigt upp ur soffan varje gång frun Mias röst kallar på hans uppmärksamhet i husets öppna kök- och loungeyta.
Fast som ni vet.
Ingen undantas från den biologiska åldrandeprocessen. Inte ens Jesper Parnevik.

“Slog jag bollar under en halvtimme kunde jag knappt ta mig ur sängen dagen efter”

Tre decennier har passerat sedan han debuterade som proffs. Under 21 säsonger av dessa var PGA Tour mer eller mindre den huvudsakliga arbetsplatsen. Åren innan fjolårets mjukstart på seniortouren blev dock mest en utdragen kamp mot upprepade skadeproblem i en överlag sargad och sliten kropp.

– De sista sex-sju säsongerna på PGA Tour gick man runt och lirade på 50 procent och försökte klara kvalgränserna. Men det gjorde bara ont. Slog jag bollar under en halvtimme kunde jag knappt ta mig ur sängen dagen efter. Nu är det betydligt roligare. Jag kan stå och träna en hel eftermiddag och svinga för fullt. Ja, och verkligen ta i ute på banan, tillägger han.

Vill du läsa hela reportaget, där Parnevik pratar om den nya tillvaron på PGA Tour Champions, delar med sig av anekdoter om tourkollegorna och diskuterar sin golf idag hittar du hela texten i Golf Digest nr 3.

Där får du dessutom en sexsidig instruktionsartikel där Parnevik, som själv lyckats med konststycket att inte slå kortare idag än när han var 20 år yngre, bjuder på sina bästa tips för att bibehålla rörligheten i kroppen och krama ut maximal slaglängd.

 Mina tips gör dig rörligare och ger mer längd.

Parneviks udda golflektion i sommarstugan


Parnevik: ”Man ska aldrig säga aldrig”


Parnevik: "Ge mig en smäll om du ser mig på Champions Tour"


Parnevik glömde klubborna hemma


Text: CM Hellsten • 2016-05-20
ArtiklarChampions TourJesper Parnevik
Scroll to Top