Golfers Overlook Their Course.

Artiklar

Läsarnas lösning – så kan rondtiderna sänkas

Snabbt spel är ett ständigt aktuellt ämne. Så här ser läsarnas lösning ut.

Text: CM Hellsten • 2016-08-23 Uppdaterad 2016-08-23

Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg har utrustat sina 60 golfbilar med ett GPS–system som både hjälper golfarna ute på banan och ser till att klubben kan kontrollera speltempot från receptionen.

Lidköpings GK har genomfört förändringar på banan som resulterat i att rondtiderna sänkts till 3 timmar och 30 minuter .

Artikeln på svenskgolf.se/wp engagerade.

Mer än 30 500 människor har nåtts av artikeln på Facebook som delades 22 gånger.

Vi uppmanade läsarna att skriva i kommentarsfältet och berätta vad de brukar göra för att snabba på spelet.

Många skrev.

Här är några av läsarnas lösningar:

“Klocka på varje tee som visade vilken tid vi borde vara på hålet”

“Som gästspelare på Saxnäs GK möttes vi för några år sedan av en klocka på varje tee som visade vilken tid vi borde vara på hålet. Bra tyckte vi som för första gången gick en runda under 4 timmar. Klockan gjorde oss i bollen medvetna och intresserade av att vara på tid. Lite småprat och tips mellan slagen hanns med. Dock var en i bollen sur över klockan då han var van vid rundor på 5 timmar, genomsläpp och ett evigt letande. Men, informationen nådde honom, han blev medveten och: han lärde sig…”

 

“Folk som skriver på sitt scorekort innan de lämnat green, det segar ner”

“Det man själv möter på mest är personer som “måste” övningssvinga mer än 3 ggr innan de klipper till bollen. Det enda som egentligen får ta mer tid än annat (som då är viktigare) än att övningssvinga 3 ggr är att se till att man siktar rätt. 
De mest störande momenten av andra spelare är:
a) står och kollar in lutningen på greenen i 5 minuter, det räcker med 5-20 sekunder.
b) Folk som skriver på sitt scorekort innan de lämnat green, det segar ner och är väldigt osportsligt.”

 

“Först klar på tee slår ut”

“Först klar på tee slår ut, inte vänta på honnören. Det sparar ca 20-30 min på en 3 boll och mer än 40 min på en 4 boll. Likadant på green, först klar puttar, man behöver inte alltid vänta på den som är längst bort som kanske har slagit ett bunkerslag m.m och ska hämta sin putter. Sparar säkert ytterligare minst 10-20 min på en runda.”

 

“Vore bra om de flesta inte var så rädda för att släppa genom en snabbare boll”

“Tvåbollar på morgonen!” 

 

“Klubbval och strategi istället för att titta på medspelare”

“Samtliga i bollen gör sig klar med klubbval och strategi istället för att titta på medspelare. Först klar slår. Strunta i onödigt markerande och urtagning av flagg vid sällskapsspel – blir ett rännande fram och tillbaka på green. Se till att parkera vagnen där man fortsätter efter att man hålat ut. Socialt snack kan man spara tills man promenerar iväg efter slag. En fyrboll idag kan hålla på med tidstjuveri minst en minut på varje hål, detta ger ju 18 minuter längre runda. Det är inget problem att spela på 3:30. Man behöver inte ens stressa, helt enkelt bara spela spelet. Hur svårt ska det vara?”

  “En lektion i “smidighet i spel genomgång”

“Det absolut vanligaste man möter på banan är långsamma som vägrar släppa igenom. Tror alla behöver få en lektion i “smidighet i spel genomgång.”

 

Alla höll dock inte med om att långsamt spel är ett problem:

“Vi som gillar att spela golf har väl inget emot att det tar 5 timmar?”

“Snabba på? Varför då? De som har brått kan ju springa en runda i skogen istället. Nej, det som är otrevligt är folk som blir ilskna och slår klubban i marken för att de slår ett dåligt slag. Och är allmänt otrevliga. Vi som gillar att spela golf har väl inget emot att det tar 5 timmar? Varför sluta efter 4 timmar och åka hem? Det är ju kul.”

 

Har du ytterligare tips och idéer? Skriv då i kommentarsfältet!

Läsarnas lösning – så kan rondtiderna sänkas
Foto: iStock
Vad gör du för att snabba på spelet? Skriv i kommentarsfältet!

Så sänkte klubben rondtiderna till 3,5 timmar


Så kontollerar klubben speltempot – från receptionen


Text: CM Hellsten • 2016-08-23
ArtiklarNyheterSnabbare spel
Scroll to Top