5de458266aa42

Artiklar

Golfens förre förbundskapten blir fotbollsledare

Han var svensk förbundskapten när Anna Nordqvist, Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg vann amatör-VM. Nu blir Walle Danewid fotbollsledare.

Text: CM Hellsten • 2016-11-30 Uppdaterad 2016-11-30
Golfens förre förbundskapten blir fotbollsledare
Läs reportaget i Svensk Golf.

Hösten 2008, precis innan Anna Nordqvist blev professionell och direkt vann en major (LPGA Championship 2009) erövrade hon, Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg guldet vid lag-VM för amatörer.

Platsen: The Grange GC i Adelaide, Australien.

Vid sin sida hade trion förbundskapten Walle Danewid.

Walle Danewid hade tidigare varit klubbchef på Lunds Akademiska samt utbildningschef och vice vd på PGA.

Efter tiden som förbundskapten och landslagschef anställdes Walle Danewid som landslagscoach i Holland innan han gav sig in i Longstay-resebranschen i Spanien.

De två senaste åren har Walle Danewid arbetat som idrottslärare. Nu väntar en ny uppgift – jobbet som klubbchef i fotbollsföreningen Höganäs BK.

 “Höganäs BK har ett av Sveriges finaste sportcentrum”

– Det ska bli jätteroligt. Vi har 450 aktiva medlemmar, vårt A-lag på herrsidan spelar i division II men framför allt finns en massa ungdomslag och det är det jag tycker är så roligt. Höganäs BK har ett av Sveriges finaste sportcentrum med fem 11-manna gräsplaner, fyra femmannaplaner, två konstgräsplaner och ett klubbhus och läktare som är två år gammalt. Jag har varit ordförande i Höganäs BK men lämnar nu styrelsen för att bli anställd, säger Walle Danewid till svenskgolf.se/wp. 

Vad har du för relation till fotboll sedan tidigare?

– Det känns faktiskt lite som att cirkeln är sluten – en gång i tiden var jag en lovande fotbollsspelare i Malmö FF. Och när jag pluggade på GIH var min ledarförebild Orvar Bergmark som jag träffade några gånger. 

 

Som golfare har Walle Danewid en unik talang – han kan nämligen göra hole-in-one nästan precis när som helst.

Golfens förre förbundskapten blir fotbollsledare

Fotbollsgolf är nu en del av SGF


Text: CM Hellsten • 2016-11-30
ArtiklarNyheter
Scroll to Top