5de44a25006cd

Artiklar

Klubben handikappanpassas – för nästan 6 miljoner kronor

Nya utslagsplatser, upprustat träningsområde och lättillgängligt klubbhus. Det är bara några av förändringarna som kommer ske på Tjörns GK under året.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-21 Uppdaterad 2017-03-21

Det kommer att ske stora förändringar på Tjörns GK i år. Klubben ska satsa på ungdomar och personer med funktionshinder. Bland annat ska nya utslagsplatser byggas, vägar asfalteras och en ny studio inredas.

Tjörns GK har fått ett bidrag från Allmänna arvsfonden på 3,3 miljoner kronor och klubben räknar med att själva stå för vissa kostnader, samt bidrag från Riksidrottsförbundet och kanske också kommunen.
– Vi vill gärna ha verksamhet året om, så vi inreder en träningsstudio, en mindre korthålsbana med belysning och väderskyddade utslagsplatser på vår drivingrange. De blir belysta och uppvärmda för den som vill träna trots dåligt väder, säger Sven-Inge Karlsson, ledamot i klubbstyrelsen, till GP.

Men det är inte bara träningsområdena som ska renoveras och byggas om. Alla gångvägar ute på banan ska asfalteras och klubbhusets utrymmen ska bli lättillgängliga. Dessutom ska nya utslagsplatser byggas.
– Det är ett 20-tal punkter som vi i en visionsgrupp på nio personer har mejslat ut. Nu känns det bra att vi kommer igång och att vi snart kan ta emot nya golfare, säger Harald Roos, vice ordförande i klubbens styrelse.

– Vi vill vara en familjär och trevlig samlingsplats för alla golfare. När vi nu vill ta emot fler grupper i samhället så behöver vi anpassa anläggningen.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-21
ArtiklarSvenska golfbanorTjörns GK
Scroll to Top