5de43b4c6663c

Artiklar

Golfklubbens samarbete med handbollens svenska mästare

Bosjökloster GK testar ett nytt grepp för att locka nya kvinnliga golfspelare.

Text: CM Hellsten • 2017-06-28 Uppdaterad 2019-12-12

H65 Höör blev under våren svenska mästarinnor i handboll. Hur laget laddade upp inför SM-finalen? Tre dagar före guldmatchen tillbringade spelarna en dag på golfbanan.
Bosjökloster GK, utanför skånska Höör, bestämde sig för att testa ett annorlunda grepp för att locka nya tjejer och kvinnor till golfen och kontaktade därför handbollsklubben.

I hjärtat av Skåne

– Vi har inlett ett samarbete med H65 Höör. Efter SM-guldet kom handbollsspelarna tillbaka till golfbanan för att ta grönt kort och börja spela golf hos oss. Detta kommer senare att följas upp med aktiviteter även för de yngre handsbollslagen. Detta samtidigt som vi kunde läsa att vår kommun var näst sämst i hela Skåne när det gällde att få tjejer 15-16 år att träna, säger golfklubbens styrelseledamot Eva Grubbström till svenskgolf.se/wp.

Golfklubbens samarbete med handbollens svenska mästare
Foto: Bertil Björk
De svenska handbollsmästarna får en lektion i golf.

Bosjökloster GK tror att om de kan knyta till sig idrottare med naturliga “tävlingsinstinkter” så kan det bidra till att utveckla tävlingsverksamheten i klubben.
– Vår långsiktiga tanke är att få till liknande samarbete med andra typiska vinteridrottsföreningar som innebandy, konståkning samt ishockey och på så sätt skapa förutsättningar för en god hållbar medlemssituation i klubben.

Herre gud vilken golfmatch!


Text: CM Hellsten • 2017-06-28
ArtiklarBosjökloster GKSvenska golfbanor
Scroll to Top