BMW Championship – Final Round

Artiklar

Panelen: Ska ”ready golf” användas på touren?

Svensk Golfs panel diskuterar tre intressanta ämnen.

Text: Svensk Golf • 2017-09-20 Uppdaterad 2019-12-12

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor. 
Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.
Jenny Hagman: Tidigare proffs. Under många år uppskattad tränare i Golfskolan. Nu PGA Professional, personlig tränare och coach.

Panelen: Ska ”ready golf” användas på touren?
Helen Alfredsson, Ola Wenström och Jenny Hagman.

Nu jämförs Jordan Spieths karriärutveckling med Woods och Nicklaus – kan spieth nå upp till deras nivåer?

Helen: Jag tror att Spieth är tuff för att han har sett vad hans syster fått gå igenom, livet har inte alltid varit så lätt. Så hans tuffhet är lite djupare. Det är alltid svårt att säga, men som han vinner just nu tror jag att han får mycket självförtroende.

Ola: Dallas-grabben imponerar och fascinerar – ofta i en zon som ingen annan. Men Tiger och “Björnen” var före sin tid på ett sätt som ingen enskild spelare är nu. Golf har blivit en sport för superatleter som gör det svårt att dominera på samma sätt.

Jenny: Ja, han är ung och har visat att han håller under press. Har redan utvecklats bra tekniskt, fysiskt och mentalt. Han har också visat att han kan gå för det samtidigt som han kan vara den säkre spelaren som gör vad som krävs med många par och få misstag.

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Vad äter du helst i kiosken efter nionde hålet?

Helen: Banan eller något gluten- och laktosfritt, eftersom det är det enda jag kan äta. Någon bra bar gillar jag. Eller bara ett kokt ägg, det är ju många banor som har börjat med det.

Ola: Kaffe och kanelbulle i flykten. På sin höjd. För egen del kan jag känna att fikarast efter nio är ett onödigt stopp. Spelrytmen förstörs och på tal om långsamt spel… När farfar Per tog mig till golfen som tioåring var det pytt i panna efter minst 18.

Jenny: Om det finns en grön drink full med nyttigheter tar jag den eller något med långsamma kolhydrater. Jag kommer aldrig hungrig till tian utan äter något var tredje hål för att hålla blodsockret på en jämn nivå.

Alfredssons bästa tips för snabbare spel

I brittiska amatörmästerskap testades “ready golf” i somras, skulle du vilja se det användas på touren också?

Helen: Absolut. Vi måste göra allt för att spela snabbare. Det är väl utmärkt om man slår så fort man är klar. Men visst kan det bli situationer som när Rory Sabbatini gick upp till green innan Ben Crane ens spelat in…

Ola: Låter som en utmärkt idé. Som det är nu anpassas ju spelet på hela banan efter den långsammaste. “Längst från hål” är ju egentligen bara något för match. Kanske kan speltempo bli en ny dimension, också när två i en ledarboll duellerar om segern.

Jenny: Kanske. Men jag tror att det kan upplevas som psykologiskt jobbigt att ha gjort många bogeys och sen när det slinker i en birdie får man inte säkert honnören på nästa hål.

Panelen: Vad har du för rutin när du puttar?


Text: Svensk Golf • 2017-09-20
ArtiklarHelen Alfredsson
Scroll to Top