5de429c80a6d7

Artiklar

Panelen: Vad är det dummaste du har gjort på en golfbana?

Svensk Golfs panel diskuterar tre intressanta ämnen.

Text: Svensk Golf • 2017-10-17 Uppdaterad 2019-12-12

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.

Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.

Anders Timell: Krögare, radio- och TV-profil samt inbiten golfare med hcp 3,8.

Panelen: Vad är det dummaste du har gjort på en golfbana?
Helen Alfredsson, Ola Wenström och Anders Timell.

Albatross eller hio – vilket värderar du högst?

Helen: “Albatross! Jag har sett HIO göras på de mest märkliga sätt. Allt från grymma slag till toppade träfemmor som rullar hela vägen i. För en albatross på ett par 5 krävs ju två riktigt bra slag. Jag har själv gjort en i tävling – drive, järntvå i Hennessy Cup.”

Ola: “Rent tekniskt är det såklart vassare att skicka iväg två på varandra långa och perfekta slag till en albatross. Men HIO är HIO. Symbolvärdet och känslan är större. Om jag fick i en ful, skev, toppad järnfemma via en rotvälta så skulle jag vara mer nöjd med den.”

Timell: “Har gjort en albatross och tre HIO och tyckte det var mycket större att göra en albatross. Vem som helst, oavsett ålder eller handicap kan göra HIO men albatross är så mycket mer värt.”

Panelen: Ska ”ready golf” användas på touren?

Hur mycket är du beredd att betala för att ta med bagen på flyget?

Helen: “Det som behövs. En tusenlapp kanske, man måste ju ha med sig klubborna trots allt. Även om man inte är proffs och ska åka på golfsemester vill man ju få med sina egna klubbor, men hur mycket som helst kan ju flygbolagen inte ta heller.”

Ola: “Faktiskt och praktiskt finns det ju inget alternativ än att pröjsa det som krävs. Men det borde vara självklart, för alla flygbolag, att räkna det som vilket annat kolli som helst. Punkt. Allt annat är ju faktiskt diskriminering. Men till den diskussionen kommer vi nog inte i den här lilla rutan…”

Timell: “Tusen spänn. Inte en krona mer, det måste finnas en gräns för hur mycket flygbolagen kan ta betalt. Problemet för mig som vänsterspelare är att jag i stort sett är tvingad att ta med mig min bag för det finns begränsat med vänsterklubbor att hyra.”

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Vad är det dummaste du har gjort på en golfbana?

Helen: “Jag glömde stänga av en sån där elvagn en gång, så när jag står och ska chippa är den på väg rakt ut över greenen! Jag fick springa efter den, den sladdade fram och allt flög runt. Det var mitt första år på touren, “vilken rookie” måste de andra ha tänkt.”

Ola: “Letat efter en putter. En nära anhörig hade på Drottningholms elfte förvandlat en uppenbar birdie till en irriterande bogey och som reaktion på detta slungat upp redskapet i det höga gräset intill tolvans tee. Vi letade och tvingades släppa igenom.”

Timell: “För 15 år sedan fick jag en flyer med en järnfyra på Ullnas 12:a och träffade nästan hockeydomaren Ulf Rönnmark som stod på green. Då var jag inte kaxig och fick med all rätta en rejäl åthutning. Vi kan skratta åt det idag men sedan dess väntar jag alltid.”

Panelen: Vad har du för rutin när du puttar?


Text: Svensk Golf • 2017-10-17
Artiklar
Scroll to Top