Portable toilets

Artiklar

Förbud och fler toaletter längs banan, tack!

Den här insändaren publicerades ursprungligen i Svensk Golf nummer 4/2018.

Text: Svensk Golf • 2018-05-31 Uppdaterad 2019-12-12

Som det är idag urinerar männen precis var som helst på golfbanan. Man vänder bara ryggen till sina medspelare. Att tvätta händerna gör man naturligtvis inte. När vi har spelat färdigt ska vi tacka varandra för rundan med att ta varandra i hand. Jag tycker detta är äckligt.

Där det finns bord att fika vid har oftast männen en och samma buske, så nära bordet som möjligt. När det sen blir varmt luktar det. Och där ska medlemmarna sitta och fika.

Då de flesta golfklubbar styrs av män kan de inte förstå varför vi lite äldre kvinnor vill ha fler toaletter. Männen behöver ju inte fler toaletter. Men vi som kommit upp i åldern behöver gå på toaletten ofta. För det mesta klarar vi inte att hålla oss i två timmar. Har vi tur finns det kanske någon buske som vi kan sätta oss bakom. Om vi är i 60–70 årsåldern kan vi inte sitta på huk för då kommer vi inte upp igen utan hjälp. Detta känns förnedrande.

För allas trevnad borde det vara självklart att alla gör sina behov på toaletten och att det finns betydligt fler toaletter längs golfbanan.
-Anki, Kristianstad

EN INSÄNDARE I VARJE NUMMER BELÖNAS MED ETT DUSSIN BOLLAR

Skicka insändare som e-post eller brev och max 1 000 tecken. Du får använda signatur, men bifoga namn och adress. Adress: Egmont Publishing, Svensk Golf, Pyramidvägen 7, 169 91 Solna. brev@svenskgolf.se


Text: Svensk Golf • 2018-05-31
ArtiklarSvenska golfbanor
Scroll to Top