The Masters – Preview Day 1

Blogg

Lingmerth: ”Jag hade förberett mig på något ännu värre”

När David Lingmerth kom till Augusta National fick han sig en överraskning. Nu ska Tranåsspelaren debutera i US Masters.

Text: Eric Franzén • 2016-04-06 Uppdaterad 2016-04-06
Lingmerth: ”Jag hade förberett mig på något ännu värre”

Henrik Stenson är inte den ende svensken som finns på i US Masters.

Han får sällskap av David Lingmerth.

Tranåskillen hade skapat sig egen bild av Augusta National – både genom år av tv-tittande och andra spelares återberättade uppfattningar.

En kompromisslös finish.

Kraftiga höjdskillnader.

Och blixtsnabba greenytor med distinkta unduleringar.

 Men helgen innan Arnold Palmer Invitational gjorde han slutligen sitt första besök på banan inför starten i The Masters.

Och Sveriges senaste segrare på PGA Tour överraskades till viss del.

 “Många hade sagt att den är sjukt kuperad”

– Så många hade sagt att den är sjukt kuperad. Mycket upp och ned och sidolägen och allt sådant här. Och det är den. Men jag hade målat upp en extrem bild. Så när jag kom hit och spelade kände jag att det inte är så farligt ändå. Jag hade förberett mig på något ännu värre. Det var en ganska skön känsla, att känna att det är spelbart, säger David Lingmerth.

Efter särspelet i Humana Classic har månaderna inför US Masters varit ganska tröga för Lingmerths del. Som bäst har det blivit en 49:e plats i WGC-tävlingen på Doral. Själv hoppas han att Mastersveckan ska innebära en viss islossning. 

 “Jag är besviken med resultaten på sistone”

– Jag är besviken med resultaten på sistone. Jag tycker att spelet egentligen varit lite bättre än vad placeringarna visar. Men jag har inte scorat så bra. Jag har haft två till tre hyfsade varv per tävling, ihop med någon rond som slunkit iväg lite från mig och tagit mig lite ur tätstriden. Jag tror att det är närmare än vad scorerna visade. Allting känns bra.  

Veckan på Augusta har därför inte medfört något större jobb tekniskt sett, utan mycket tid har främst lagts på att försöka hitta rätt både på och vid sidan av greenerna. Under tisdagen föll också en viktig pusselbit på plats när ett nytt skaft (Aldila Rogue Tour I/O 70 TX) i Ping G-drivern hjälpte honom hitta fram till en tryggare känsla från tee – och den draw han vill få till på hål som 10 och 13. 

 “Det verkar funka toppen”

– Jag har varit lite sådär med drivern, och tycker att den velat gå lite mer höger än vad jag vill. Så jag meckade lite med en driver och hittade ett nytt skaft, vilket är samma som jag har i min spoon. Det verkar funka toppen. Det är ingen stor ändring och exakt samma huvud som tidigare, men jag känner att bollen kommer ut mer där jag vill nu.

Under onsdagen väntar lite träning och inspel på banans bakre nio hål under morgonen. Sedan blir det spel i par 3-tävlingen, där han i bästa fall hoppas att frun Megan kan bytas av som caddie efter åtta hål.

 “Min farfar är här”

– Min farfar är här, och jag vet inte om han får chansen att komma hit så många gånger till. Så det vore coolt att få med honom ut på sista hålet. Jag vet inte vad reglerna är, men jag tror inte att han vill gå alla nio. Vi får se hur det går, men det är liten plan jag har i bakhuvudet. 

Under torsdagen blir drömmen om Augusta National och US Masters verklighet för Lingmerth på allvar. I likhet med den övriga delen av veckan handlar det om att kunna njuta av upplevelsen, men utan att tappa den distans som krävs för att göra jobbet fullt ut i årets första herrmajor.

 “Det är en arbetsvecka och en tävling som alla andra”

– Det är det som är grejen. För det är en arbetsvecka och en tävling som alla andra. Men jag har verkligen sett fram mot det här och kommer att vara väldigt inspirerad under hela veckan. Sedan har jag mycket familj här och det är roligt att få dela det med dem. Men samtidigt måste jag dra mig ifrån och se till att jag är redo för att göra mitt jobb här ute. Det är en liten balansgång, men jag tror att jag har läget ganska bra under kontroll.


Text: Eric Franzén • 2016-04-06
BloggAugusta NationalDavid LingmerthTournyttUS Masters
Scroll to Top