U.S. Women’s Open – Final Round

Blogg

Nordqvist: ”Jag önskar att de hade sagt något tidigare”

Anna Nordqvist grundade ovetandes klubban i bunkern under särspelet. Men USGA dröjde med att informera svenskan.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-11 Uppdaterad 2016-07-11
Nordqvist: ”Jag önskar att de hade sagt något tidigare”

Anna Nordqvist spelade fantastiskt fin golf under söndagens sista runda av US Womens Open, vilket ledde till särspel mot Brittany Lang. Särspelet, som skedde från hål 16 till 18 såg ut att bli en riktig nagelbitare, fram till den 18:e greenen.

Då fick Anna Nordqvist nämligen pliktslag för att ha grundat klubban i en bunker – på det föregående hålet.

– Det var naturligtvis inte med mening som jag vidrörde sanden. Jag stod i nedförslut med en järn-5 och gjorde antagligen en liten felbedömning. Jag vidrörde sanden och det är pliktslag, sa en besviken Nordqvist efter rundan till LPGA.com 

– Men det är en ganska lång tid mellan mitt andra slag på 17:e hålet och mitt tredje på 18. Jag önskar att de hade sagt något lite tidigare. 

Svenskan fick reda på att hon blivit pliktad först efter sitt tredje slag på det 18:e hålet. Brittany Lang fick reda på det redan efter två. 

– Jag önskar att de kunde säga något till mig tidigare än vad de gjorde. Jag fick nu veta vad som hände efter mitt tredje slag på det 18:e hålet. Jag vet inte om det hade påverkat slutresultatet men det hade gjort att jag spelat mer aggresivt in på det 18:e hålet. Eftersom hon (Lang) fick veta det tidigare ändrade det också hennes spelplan.

Anna Nordqvist sa också att Brittany Lang var en värdig vinnare av majortävlingen.

– Brittany Lang spelade fantastiskt bra och jag slutade tvåa i US Womens Open. Det är ingen som ska tycka synd om mig, jag kommer att få fler chanser.

 Se situationen med den grundade klubban i klippet med söndagens höjdpunkter: 


Text: Jesper Johansson • 2016-07-11
BloggAnna NordqvistTournyttUS Women's OpenUSGA
Scroll to Top