5de4674b085fb

Blogg

Stensons dubbla känslor efter kanonstarten

Glad över spelet och scoren. Irriterad över störande mobiltelefoner som fick honom att hamna på klockan. Henrik Stensons OS-debut var en dag med dubbla känslor.

Text: • 2016-08-11 Uppdaterad 2016-08-11
Stensons dubbla känslor efter kanonstarten

En lång rond är över, tv har fått sitt, skrivande journalister likaså och ett scorekort där det står fem under par är precis inlämnat.

När Henrik Stenson kommer ut från pressfållan blir han överfallen av ett 50-tal väntande åskådare som vill ta en bild tillsammans med världsstjärnan – och svensken ställer tålmodigt upp.

Trots att kameror inte står med på hans pluslista den här dagen.

Redan på första hålet backade han av en putt, det fortsatte i samma stil på de följande hålen och det var tydligt att såväl Stenson som caddien Gareth Lord hade svårt att hålla humöret uppe under starten av OS-debuten i Rio de Janeiro.

Och inte blev saken bättre av att bollen hamnade på klockan på det sjätte hålet.

– Det känns tufft när de sätter oss på klockan eftersom man måste backa av slag hela tiden (på grund av kameror och mobiltelefoner, vår anm.). Så jag har blivit irriterad en eller två gånger där ute, säger svensken.

Ändå lyckades han hålla ihop spelet riktigt bra.

Efter en svajig start, med fina parräddningar på både tvåan och trean, så kom han i gång rejält i de tuffa förutsättningarna, där det stundtals blåste upp emot tre klubbors vind. Stabiliteten från tee var lika bra som vi är vana att se den, järnspelet fanns heller inte mycket att anmärka på och puttern gjorde också ett gott dagsverke. Sex birdies kompletterades med en enda bogey på det 14:e hålet – efter en ovanlig duff från tee – för en rond på 66 slag, fem under par.

– Jag är nöjd med alla delar av spelet. Jag slog många bra slag och räddade när jag behövde. Det var en riktigt bra förstarunda, då det var så pass tuffa förutsättningar. Det blåste ju mer och mer under dagen så jag hade inte den bättre lottningen och väger man in det så blir ronden ännu bättre.

Med fem under par delar han andraplatsen, tre slag bakom Marcus Fraser från Australien, och har därmed satt sig i ett perfekt slagläge för fortsättningen.  

– Det är ett maraton och inte ett sprint, men visst är jag nöjd med jobbet. Man kan inte vinna tävlingen på torsdag eller fredag, men kan definitivt spela sig bort från chansen. Vilket jag såg på scoreboarden att några av mina bättre konkurrenter potentiellt gjorde.

Många av spelarna berättade efteråt att de hade varit nervösa inför att göra OS-debut. Stenson sällade sig inte till den skaran.

– Det var absolut en annorlunda miljö och det var kul att bli uppradad på första tee och presenterad för publiken. Men jag tycker att det kändes ganska relaxat där ute.

Stenson delar andraplatsen med Graham Delaet från Kanada och ett slag bakom dem finns fem andra spelare, däribland Justin Rose som gjorde OS-historiens första och enda hole-in-one på det fjärde hålet. David Lingmerth gick två under par och delar elfteplatsen.

 


Text: • 2016-08-11
BloggHenrik StensonOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top