Patrik Brorsson får utmärkelsen Årets klubbpro av PGA Swedens ordförande Jan Monier. I bakgrunden Mikael Sorling.

Följa

Brorsson årets pro

Patrik Brorsson, 35-årig klubbchef på Söderåsens GK, har av PGA Sweden utsetts till "Club Pro/Teacher of the Year 2009". Med utmärkelsen följer ett stipendium på 25 000 kronor.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-04-13 Uppdaterad 2010-04-13

Gratulerar, Patrik. Blev du överraskad?
– Tack. Jag visste förstås att jag var nominerad av PGA Syd, men beskedet kom ändå som en mycket glad överraskning. Jag är stolt och hedrad.

Du jobbar som klubbchef på Söderåsen och får en utmärkelse från PGA. Hur går det ihop?
– Jag är golfpro i grunden och jobbade som sådan på Söderåsen fram till 2006. Därefter flyttade jag till Barsebäcks golfakademi, där jag verkade tillsammans med bland andra Kricken Härdin och jobbade mycket med juniorutbildnigen.
– Efter två år på Barsebäck fick jag ett erbjudande av Söderåsen att komma tillbaka, fast i en ny roll. Jag nappade och är sedan 1 januari 2009 klubbchef. Men jag ger fortfarande en del lektioner då och då.

Hur var det att komma tillbaka till Söderåsen?
– En tuff utmaning. När jag lämnade klubben var det en välmående förening med bland annat 150 juniorer igång. Sedan dess har klubben haft ett mycket stort medlemstapp och när jag tillträdde var antalet juniorer nere i 30.

 Så din primära uppgift är ganska given…?
– Ja, det handlar förstås om att försöka vända den negativa trenden. Och jag tycker att vi kan se en ljusning. Läget i klubben har stabiliserats och vi får fler och fler juniorer i träning.

Vilken är din medicin för att få Söderåsens GK på rätt köl igen?
– Ta väl hand om de medlemmar vi har och bygg på juniorverksamheten. Det är så vi måste börja.

 Hur ska du använda stipendiet på 25 000 kronor?
– De pengarna är avsatta för vidareutbildning.

Juryns motivering
“Med meriterande erfarenheter från golfspelets och golfinstruktionens olika moment, har Patrik Brorsson tagit steget vidare till sportens administrativa sida. Med hjälp av sin golffrämjande inställning och de sunda värderingar han alltid burit med sig i tidigare uppdrag har han under det senaste året starkt bidragit till att en golfklubb kunnat bryta en nedåtgående trend och nu är på väg mot ljusare tider igen.
Patrik är ett bevis för att en PGA Pros förmåga att entusiasmera, motivera och arbeta med människor, samtidigt som en gedigen golfkunskap finns i botten, är mycket viktiga egenskaper hos en golfklubbs huvudansvarig.
Parallellt med stt arbeta som klubbchef är Patrik alltjämt en god golfspelare och sedan många år tillbaka i aktiv i PGA Syds distriktsverksamhet och i PGA Syds kommitté. Han är en högt respekterad person bland kollegor såväl för sitt sätt att vara som människa som för sin oomtvistade kunskap. Patrik Brorsson är en mycket god representat för vårt PGA i alla tänkbara sammanhang.”

Tidigare stipendiater
2004: Henri Reis
2005: Farid Guedra
2006: James Suckling
2007: John Hellström
2008: Johan Andersson


Text: Jörgen Ohlson • 2010-04-13
FöljaNyheter
Scroll to Top