Hank Haney och Tiger Woods har jobbat tillsammans sedan 2004. Foto: Getty Images

Följa

Haney och Woods går skilda vägar

Hank Haney och Tiger Woods går skilda vägar. Efter sex års samarbete bestämde sig coachen Haney för att det var dags att göra nåt annat."Det här är mitt eget beslut", säger Haney.

Text: Karin Klarström • 2010-05-11 Uppdaterad 2010-05-11

Tiger Woods har det kämpigt just nu. I söndags tvingades han bryta Players Championship på grund av nackskada, veckan innan missade han kvalgränsen i Quail Hollow Championship efter sin högsta 36-hålsscore i karriären. Och nu kommer nästa dråpslag. Svingcoachen Hank Haney avslutar samarbetet.

Haney har varit Tiger Woods svingcoach sedan världsettan lämnade samarbetet med Butch Harmon i mars 2004, och Haney  är en av dem som hjälpt världsettan nå stora framgångar. Under dessa sex år har Woods vinnit 31 PGA-tourtävlingar och sex majors.

Men nu är det dags att göra någonting annat, tycker Haney.

“Tiger och jag kommer alltid att vara vänner, men jag har kommit till en tid i livet då jag vill göra andra saker”, meddelade Haney amerikansk media i ett uttalande på måndagen.

“Bara för att göra det tydligt: det här är mitt beslut”, skriver Haney vidare i uttalandet.

Under den senaste tiden har amerikanska golfjournalister sagt att Woods borde lämna Haneys svingprinciper, eftersom det uppenbarligen inte fungerar så bra för Woods just nu.

Tiger Woods själv har själv inte kommenterat Haneys avhopp. Under förra veckans Players Championship fick han frågor om huruvida han var på väg att avsluta samarbetet med Haney, men sade då att duon jobbar vidare tillsammans.

– Nej, det är ingen förändring. Jag jobbar fortfarande med honom.

På måndagen – samma dag som Haney gick ut med informationen att han lämnar Woods – pratade världsettan om svingförändringar som han och Haney jobbar med inför framtiden. Det var dock inte förrän på kvällen som han fick höra talas om Haneys beslut. Enligt amerikansk media meddelade Haney sitt beslut via SMS.

“Tiger vet att om han någonsin behöver min hjälp, oavsett om det handlar om golf eller om något annat, kan han alltid slå mig en signal”, sa Haney i uttalandet. “Jag kommer alltid, precis som jag gjort tidigare, finnas där för honom.”

På tisdagen kom dock Tiger Woods med ett kort uttalande angånde Haney. Enligt Woods var det dock ett gemensamt beslut att de skulle gå skilda vägar.

“Hank är en enastående lärare och har hjälpt mig väldigt mycket, men lika viktigt är att han är en god vän. Det kommer inte att förändras. Jag vill tacka honom för allt han har gjort för mig de senaste sex åren”, skriver Woods på sin hemsida.


Text: Karin Klarström • 2010-05-11
FöljaNyheter
Scroll to Top