Rickie Fowler är 18 hål från sin första proffsseger. Foto: Getty Images

Följa

Fowler håller undan

21-årige Rickie Fowler behåller sin treslagsledning inför sista ronden av Memorial Tournament. Bästa svenskar är 15 slag efter den unge amerikanen.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-06 Uppdaterad 2010-06-06

The Memorial

Bild 1108696

The Memorial Tournament
Datum
: 3-6 juni
Bana: Muirfield Village, Ohio
Prispengar: 6 000 000 us dollar

Startfält
Starttider
Fed Ex Cup-ranking
VärldsrankingAktuell ställning

Relaterat
Jagad Woods är tillbaka
“Fidde” nia i Memorial
Fowler i rekordform

Ett sex timmar långt regnuppehåll satte spelarnas tålamod på prov under lördagen. Men Rickie Fowler var iskall och noterade tre birdies och 15 par för en säker 69-rond.

21-åringen har bara gjort en enda bogey på sina 54 spelade hål – på tvåan första dagen – och är hela 16 under par i sammandraget.

– Jag slår bollen bra för närvarande. Idag undvek jag att hamna i problem. Förr eller senare dyker chanserna upp och då gäller det att ta vara på dem, sa Fowler, som gjorde sina birdies på nian, tolvan och sjuttonde.

Rickie Fowlers ledning inför slutronden är tre slag till Ricky Barnes och Tim Petrovic. Barnes var lördagens man på Muirfield Village när han på bästa sätt utnyttjade de mjuka greenerna och gick runt på 62 slag, tävlingens hittills bästa resultat.

Barnes kanonrond fick också den uppmärksamhet den förtjänade eftersom han gick i samma grupp som Tiger Woods och således  följdes av stora åskådarskaror.

Tiger gick runt på 69 slag för andra dagen  rad och klättrade några placeringar, till delad 20:e. Men med tio slag upp till den ledande Rickie Fowler är förstås segermöjligheterna i praktiken borta för världsettan.

Även Phil Mickelson, som har en teoretisk chans att bli ny världsetta den här veckan, lär få svårt att nå hela vägen. Han är åtta slag bakom ledaren och delad 12:a.

Svenskarna långt efter
Ännu längre efter täten är också de fyra svenskar som deltar i Memorial och som alla klarade kvalgränsen.

Henrik Stenson (72 på lördagen) och Carl Pettersson (76) är båda -1 och delar 47:e plats. Ett slag sämre, på delad 54:e, återfinns Fredrik Jacobson (72) och Peter Hanson (74).

På grund av det ostadiga vädret i Ohio kommer spelarna även sista dagen att gå ut i trebollar från två tees. Ledarbollen med USA-trion Fowler, Barnes och Petrovic slår ut klockan 18.45 svensk tid.

European Tour: Siem kopplar greppet
LET: 20-årig vinnare i Holland
Nordea Tour: Seger direkt för Bergman

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-06
FöljaNyheter
Scroll to Top