5de4afa35aefc

Följa

Historien om Hogans scorekort

I dessa Masterstider trillar ett och annat mejl ner i boxen. Ett av de intressantare kommer från Hans Ivarsson, som upptäckte en spännande grej när han surfade runt på Masters (utmärkta) sajt och tidslinjen över tävlingens historia. Ben Hogan vann tävlingen 1953 efter en fantastisk uppvisning där han gick totalt 14 under par och på

Text: Svensk Golf • 2012-04-05 Uppdaterad 2019-12-11

I dessa Masterstider trillar ett och annat mejl ner i boxen.

Ett av de intressantare kommer från Hans Ivarsson, som upptäckte en spännande grej när han surfade runt på Masters (utmärkta) sajt och tidslinjen över tävlingens historia. Ben Hogan vann tävlingen 1953 efter en fantastisk uppvisning där han gick totalt 14 under par och på sajten (och bilden här ovan) visar man Hogans scorekort från lördagen.

Där står mycket riktigt hans 66 slag bokförda.

Men kolla hur det är signerat.

På namnet för “Spelare” har medspelaren, och tävlingens tvåa “Porky” Oliver (som hade 67 på motsvarande rond) skrivit under medan Hogan själv har signat markörsraden.

Nu förväntar jag mig inte att Bloggen ska skriva om golfhistorien på något sätt, men det skulle vara intressant att veta om någon känner till efterspelet kring detta.

Och vad som gäller i fall som dessa. När tävlingens resultatlista har sammanställts och offentliggjorts så ändrar man knappast något. Men vad hade hänt om man hade upptäckt det en timme efter ronden?

Eller spelar fel som dessa ingen roll i sammanhanget?

Jag vet ju att det finns en del regelexperter i läsekretsen (Marek?), så förklara gärna vad som gäller.


Text: Svensk Golf • 2012-04-05
FöljaBloggar
Scroll to Top