Phil Mickelson svingar ett slagträ före matchen mellan Boston Red Sox och New York Yankees. Snart kan Lefty äga ett eget lag. Foto: Getty Images

Följa

Phil siktar på baseball

Den här veckan spelar Phil Mickelson Memorial Tournament men inför tävlingen har det mest handlar om… baseball. Lefty försöker nämligen köpa MLB-laget San Diego Padres.

Text: CM Hellsten • 2012-05-29 Uppdaterad 2012-05-29

I måndags var det nationell helgdag i USA där amerikanarna fick ledigt från jobbet för att hedra minnet av alla soldater som dött i strid för sitt land.
Det var Memorial Day.
På torsdag inleds the Memorial Tournament på Muirfield Village utanför Columbus, Ohio. Det är Jack Nicklaus tävling på PGA Tour och Carl Pettersson blev förste svensk att vinna turneringen 2006 när han slutade två slag före Zach Johnson och Brett Wetterich.
Pettersson finns förstås med även i år.
Han får, precis som förra veckan i Texas, sällskap av succérookien Jonas Blixt och Henrik Stenson.

Älskar baseball
Världstolvan Phil Mickelson har aldrig lyckats vinna the Memorial men är på plats för att göra ännu ett försök 2012.
Inför tävlingen har Phil Mickelson fått prata en hel del – baseball.
Han älskar sporten och brukar ofta smita i väg till en arena för att se matcher i anslutning till tävlingar på PGA Tour.
2003 försökte Mickelson sig även på en egen baseball-karriär. Just i delstaten Ohio. Efter säsongens sista major fick Phil en try out med farmarlaget Toledo Mud Hens.
– Golf är prio ett för mig och kommer så alltid att vara men att kasta en baseball är en viktig del av mitt träningsprogram, sa Phil då.

Ingår i konsortium
Det blev aldrig något kontrakt för Lefty men snart kanske han kan äga ett alldeles eget lag. San Diego Padres i största proffsligan Major League Baseball är till salu och dagstidningen San Diego Union-Tribune rapporterar att Phil Mickelson som bor i staden ingår i ett konsortium som försöker köpa Padres.
– Jag har tidigare fått förfrågningar om att investera i andra sport-franchise men alltid tackat nej. Det här var dock en unik möjlighet och jag kommer att satsa en hel del egna pengar om affären blir av, säger Mickelson till tidningen.


Text: CM Hellsten • 2012-05-29
FöljaNyheter
Scroll to Top