Kristianstad GK och Partille kammade hem 10 000 kronor vardera. Foto: Kristianstad GK

Följa

Flitiga klubbar belönades

Det blev Kristianstad Golfklubb som tog hem priset för flest anmälda spelare i Olympiagolfen under juni månad. Även Partille GK belönades då man var den klubb där flest rundor i tävlingen registrerades.

Text: Marcus Lindgren • 2012-07-03 Uppdaterad 2012-07-03

Det var med bara några få dagar kvar av månaden som Kristianstad GK seglade upp i toppen av statistiken och därmed kunde kvittera ut segerchecken på 10 000 kronor.

– Vi var väldigt aktiva redan i starten och fick många anmälda spelare. Vi är en tävlande klubb med aktiva medlemmar och en aktiv tävlingskommitté. Vad vinstpengarna kommer att gå till är ännu inte helt bestämt, men att det kommer att gå till att gynna tävlandet på klubben är en lågoddsare, säger Mats Nilsson, klubbchef på Kristianstad GK.

Även Partille Golfklubb kammade hem en välförtjänt segercheck. Klubben var den där flest Olympiagolfrundor registrerades under hela juni månad. Även Partille GK och dess flitiga spelares bedrifter belönades således med en check på 10 000 kronor.

– Vi informerar på vår hemsida om tävlingen. Nyhetsbrev har gått ut till medlemmarna med förslag på hur man kan värva spelare till Olympiagolfen och i slutet av juni spelades “Ett slag för Cancerfonden”, den tävlingen räknades in i Olympiagolfen. Det är en kanontrevlig tävling som dessutom ger våra medlemmar “rätt” handicap när de spelar flitigt med handicappåverkande ronder, säger Björn Wessman från tävlingskommittén på Partille GK.

Under juli och augusti månad har fler klubbar chansen att gå förbi juni månads vinnarklubbar i statistiken och ta hem resterande vinstcheckar. Samtidigt rasar tävlingen vidare där hoppfulla spelare från hela landet jagar en plats i riksfinalen. På Kristianstad GK ska man fortsätta att uppmana sina medlemmar att registrera rundor i tävlingen.

– Vi kommer att fortsätta att marknadsföra tävlingen internt. På hemsidan kommer vi stolt att berätta att vi vunnit, och att vi gärna vill fortsätta vinna. Möjligheten att vinna en resa till Rio måste ses som en ganska hygglig morot för våra spelare, skrattar Mats Nilsson.


Text: Marcus Lindgren • 2012-07-03
FöljaNyheter
Scroll to Top