Anna Nordqvist avgjorde matchen mot Pressel/Korda med karriärens fjärde hio. Foto: Getty Images

Följa

Nordqvist avgjorde med historiskt hole in one

Ingen spelare har tidigare gjort hole in one i ett Solheim Cup. Anna Nordqvist hade knappast kunna välja ett bättre tillfälle att bli den första. Den sänkta järnsjuan på det 17:e hålet gav seger i matchen tillsammans med Caroline Hedwall.

Text: Tobias Bergman • 2013-08-17 Uppdaterad 2013-08-17

En viktig birdie på det 16:e hålet hade svängt matchen till svensk fördel och uppe på 17:e tee fick Caroline Hedwall en märklig känsla.

Foursomepartnern Anna Nordqvist stod med en järnsjua i handen, greenen långt nedanför sina fötter och flaggan 159 meter bort och Hedwall tänkte:

– Jag vet ju hur Anna är i sådana här situationer, det är sånt fokus. Så det sjuka var att jag stod och tänkte “tänk om hon hålar den”.

Sekunderna senare blev det overkliga verkligt.

Den felfritt slagna bollen tog mark nere på greenen, studsade någon gång innan den sakta rullade i hål och ett gigantiskt kramkalas bröt ut på tee.

– Det var ett perfekt slag, ett otroligt slag och det skedde vid rätt tillfälle. Jag stod och hoppades att den skulle bli bra, men det här var ju mer än vad jag kunde förvänta mig, säger Nordqvist, som samtidigt blev den första spelaren att göra hole in one i ett Solheim Cup.

– Egentligen finns det inte ord för hur det kändes att se den gå i. Jag kan knappt vänta på att få se det igen på tv-repriserna och hur vi jublade.

Lagkompisen Caroline Hedwall var lika lycklig.

– Det var ett hyfsat sätt att avsluta matchen på. Jag kände bara glädje, säger Hedwall.
För av förklarliga skäl kunde motståndaren Jessica Korda inte svara.

Därmed var matchen över och en oerhört viktig poäng hade levererats till Europa av den svenska superduon och av avslutet att döma var insatsen spektakulär. Men segern var snarare frukten av tålamod och hårt arbete. Svenskorna spelade nämligen inte lika glimrande som under fredagen och fick inte riktigt i puttarna.

Men tack vare en vass slutforcering, med birdies på 14:e och 16:e, var precis tillräckligt för vad som behövdes för att de skulle ha en möjlighet att stänga matchen på det 17:e hålet.

Och det gjorde ju Nordqvist hyfsat effektfullt…  


Text: Tobias Bergman • 2013-08-17
FöljaNyheter
Scroll to Top