Ljunghusens Golfklubb har återigen prisats för sitt miljöarbete.

Följa

Här finns den perfekta golfmiljön

En svensk klubb är den första i världen som har omcertifierats två gånger av den globala miljöorganisationen.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-08-18 Uppdaterad 2015-08-18

2009 blev Ljunghusens GK den första klubben att certifieras enligt det globala miljömärket GEO – Golf Environment Organisation. Nu, sex år senare, har Ljunghusen blivit den första klubben i världen att recertifieras för andra gången.

Klubbchefen, Magnus Jivén:

– Vi är stolta över att återigen bli uppmärksammade för vårt hållbarhetsarbete. Vi kommer även i framtiden att fokusera på en hållbar och miljömässig utveckling av Ljunghusens GK.

För att bli omcertifierad räcker det inte med att klubbarna visar fortsatt engagemang för sina hållbara metoder. De måste också påvisa att de utvecklar sitt miljöarbete.

När GEO-kontrollanten besökte Ljunghusen kunde han bland annat notera att klubben använder 100 procent förnybar el, att de minskat dieselförbrukningen med 25 procent och minskat elförbrukningen med 4 000 kWh varje år sedan 2012.

Ljunghusen har ökat användningen av organiskt gödselmedel på banan och de återvinner allt matavfall från restaurangen till biogas. Dessutom noterade GEO-kontrollanten att hanteringen av olika landskap inom ett naturreservat med dyn-,hed- och låglänta våtmarksmiljöer är exceptionell.

– Vårt dagliga mål är att uppmuntra och göra det möjligt för våra medlemmar, gäster och personal att agera på ett mer hållbart sätt och visa för kommande generationer att vi tagit hand om vår unika linksbana, säger Ljunghusens ordförande, Stefan Lindvall.

Ljunghusen, som grundades 1932, har 27 hål och ligger på den unika heden av Falsterbonäset.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-08-18
FöljaNyheter
Scroll to Top