Barefoot Resort & Golf har flera banor att välja på av giganter som Pete Dye, Tom Fazio, Davis Love III och Greg Norman.. Foto: Barefoot Resort

Leva

Golfparadis i South Carolina

Dollarkursen är lagom och landet på andra sidan lockar. Med tanke på avstånden så bestäm gärna område först och banor sen. Reseexperten är speciellt förtjust i Myrtle Beach i South Carolina.

Text: Fredrick Månsson • 2012-08-28 Uppdaterad 2012-08-28

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.Här hittar du alla frågor & svar.

 

Fråga reseexpertenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela golf i? Nu har du chansen att ställa dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson, som regelbundet ger svaren här på golf.se.
Mejla på
resefragan@golf.se

FRÅGA: Min familj och jag befinner oss just nu i Myrtle Beach-området och undrar om du kan rekommendera några bra banor? Jag är scratchspelare och farsan har cirka hcp 11.

SVAR: Just i Myrtle Beach vimlar det av riktigt bra banor och de ligger tätt. Ett paradis för den golftokige. Själv har jag luftat mina klubbor på TPC Myrtle Beach och Barefoot Golf & Resort. TPC-banan erbjuder precis som alla andra TPC-banor en bra upplevelse och en riktig utmaning. Barefoot-resorten har banor ritade av Love III, Fazio, Norman och Dye. Det borde räcka för att du redan innan du läst klart denna text packat bilen och dragit. Surfa in på www.barefootgolf.com och dröm dig bort…

 

FRÅGA: Jag har spelat de bästa privata banorna i Florida som Black Diamond och Concession med flera, hur är banorna i Kalifornien eller South Carolina i jämförelse? Det är ju ett annat klimat på de platserna. Hur är greenfeepriserna jämfört med Florida? Jag gillar vacker natur men det skadar inte om det är snabba greener heller.

SVAR: Med tanke på dollarkursen just nu så är ingenting dyrt… skämt åsido så finns det dyra och billiga banor överallt. Ofta mals allt ner till att man får vad man betalar för. Undantag finns givetvis men du behöver inte leta länge för att hitta fina banor i vare sig Kalifornien eller South Carolina. Kalifornien är ju till ytan en enorm delstat och i South Carolina vimlar det av banor så återkom gärna när du vet plats och ort så ska jag tipsa dig om bra banor till rimliga priser. Gäller det South Carolina och området kring Myrtle Beach så kolla in svaret ovan.

 

FRÅGA: Tänkte åka till Sharm el Sheik och bada och snorkla och även ta med golfklubborna. Min fråga är om banan är trevlig att spela på hotellet? Det heter Sungarden Sharm Plaza Resort, vet du något om hotellet och om det är långt till golfbanan från hotellområdena?

SVAR: Den enda bana jag har egen erfarenhet av i Sharm el Sheik är Jolie Ville Golf Course. Den ligger i direkt anslutning till ett hotell och som de flesta andra resortbanor är den tämligen lättspelad utan att vara direkt tråkig. Just Sungarden Sharm Plaza Resort som du nämner är inget jag känner till och jag hittar heller ingen golfbana knutet till något hotell med exakt det namnet när jag söker på nätet. Återkom gärna om du har mer information.

 

FRÅGA: Funderar på att åka till Portugal, Algarve, Lagos i oktober på ett long stay-arrangemang. Har hittat ett alternativ med PT-Golf och undrar helt enkelt om du har någon erfarenhet/uppfattning om deras service/kvalitet. Innan jag betalar in pengar vill jag gärna ha en rekommendation som säger att de är seriösa. Man ser dem aldrig på golf.se eller i Svensk Golf.

SVAR: Jag har ingen erfarenhet av PT-Golf och har heller inte hört något negativt. Jag tycker du ska ringa dem och kolla av hur pass mycket koll de har på området runt Algarve och Lagos. Ring gärna de klubbar de “är på” och kolla av med dem det du vill veta. Att någon eller några inte annonserar i Svensk Golf eller på golf.se behöver inte innebära att de är oseriösa. Lycka till och hoppas din/er long stay blir fantastisk.

 

FRÅGA: Vi är ett gäng, som reser höst och vår till länder runt Medelhavet för golf och nöjen. Var hittar man ett golfhotell med levande dansmusik? Damerna vill dansa på kvällarna efter golfrundorna.

SVAR: Jättesvår fråga som jag villigt erkänner att jag inte har någon koll på. Det bästa är nog om du kontaktar de stora resebolagen och tar det därifrån.


Text: Fredrick Månsson • 2012-08-28
LevaNyheter
Scroll to Top