5de45d3087112

Nyheter

Bro Hof värvar Sveriges hetaste tränare

Viktor Gustavsson är puttningstränare för Alex Norén som vunnit tre tävlingar på European Tour den här säsongen. Nu flyttar Viktor Gustavsson och VG Golf Academy till Bro Hof Slott GC.

Text: CM Hellsten • 2016-10-26 Uppdaterad 2016-10-26

Alex Norén har haft en fantastisk säsong som inkluderar tre ET-segrar och svensken är den spelare inom topp-500 på världsrankingen som klättrat mest.

Alex Noréns puttningstränare heter Viktor Gustavsson som även har andra ET-vinnare som Kristoffer Broberg, Rikard Karlberg och Camilla Lennarth i sitt stall.

Viktor Gustavsson har även under många år funnits med i Golfskolan i Svensk Golf och från och med 2016 ingår han i Golf Digests Närspelsakademin.

Viktor Gustavsson har haft sin VG Golf Academy på Haninge GK.

Till nästa säsong flyttas verksamheten till Bro Hof Slott Golf Club.

“Kände direkt att detta är som skräddarsytt för mig”

– Jag har jobbat som golftränare sedan 2001 och har aldrig ångrat att jag la ner min egen golfkarriär, detta är världens bästa jobb. Att dagligen få jobba med alla typer av golfare, från Europatourspelare till nybörjare i åldrar 4–90 år är spännande och jag älskar att se hur en spelare utvecklas. När jag fick kontakt med Peter Nyberg och fick höra vad klubben har för mål så kände jag direkt att detta är som skräddarsytt för mig. Jag får tillgång till bästa tänkbara träningsmöjligheterna på en anläggning som bara blir bättre och bättre, säger Viktor Gustavsson i ett pressmeddelande.

Bro Hof Slotts vd, Peter Nyberg, kommenterar rekryteringen så här:

–Vi är stolta och glada att få möjligheten att arbeta med Viktor Gustavsson och hans VG Golf Academy. Inriktningen ligger helt i linje med vad vi vill erbjuda när det gäller golfen, nämligen det bästa på marknaden. Johan Fredriksson, tidigare på Kungsängen, kommer även han att jobba tillsammans med Viktor på Bro Hof. Klubben har snabbt ökat medlemsantalet till 800 där såväl den manliga som kvinnliga delen har Sveriges lägsta snitt-handicap – 11,2 för herrar och 14,6 för damer.

Sveriges hetaste tränare hjälper dig


Text: CM Hellsten • 2016-10-26
NyheterBro HofNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top