Så här ser Greenfee 3-7-4 ut. Den nya modellen är tänkt att underlätta arbetet för samtliga klubbar.

Spela

Enklare prissättning för alla golfklubbar

Greenfee 3-7-4 är en modell i Golfens IT-system som ska göra det enklare att skapa en varierad prissättning.- Det här är bra för alla klubbar - även för dem som inte vill ha differentierad greenfee, säger projektledaren Ylva Skännestigh.

Text: CM Hellsten • 2013-03-12 Uppdaterad 2013-03-12

Modellen 3-7-4 bygger på prissättningsparametrarna tre (3) säsonger (hög, mellan, låg), sju (7) veckodagar (måndag-söndag) och fyra (4) tidsperioder (morgon, förmiddag, eftermiddag, kväll). Den lanserades ursprungligen 8 mars 2012 men under förra säsongen var det endast ett fåtal klubbar som använde verktyget.
Strax före jul släpptes en uppdaterad version.
– Det här kommer att göra det enklare för klubbarna att differentiera greenfeen. Det har varit svårt att göra det tidigare i GIT. Nu är det en mycket bättre helhetsbild. Det har funnits en stor efterfrågan bland klubbarna och det har också kommit ur behovet. För tio år sedan fanns det knappt något behov av att differentiera sina priser och optimera intäkterna på det sättet, säger projektledaren Ylva Skännestigh.

Greenfee 3-7-4 är en av punkterna på de verksamhetsseminarier som Svenska Golfförbundet just nu genomför ute i landet.
På tisdagen stannade Sverigeresan till i Linköping.
– Det är väldigt många klubbar som har satt sig in i det här under hösten. 2013 blir första riktiga säsongen för Greenfee 3-7-4.

Hur många klubbar kommer att använda det i år?
– Det blir nog ett hundratal i alla fall. Det är även bra för de klubbar som inte vill differentiera sina priser, utan bara applicera den nuvarande modellen, eftersom det är mycket lättare att felsöka och det finns även många andra fördelar.

Mer info hittar du här


Text: CM Hellsten • 2013-03-12
SpelaNyheter
Scroll to Top