GOLF: JUN 02 LPGA – ShopRite LPGA Classic – First Round

Tournytt

Anna Nordqvists majoruppladdning störd av sjukdom

Bara dagar innan en av årets största tävlingar har Anna Nordqvist blivit sjuk. I och med det har hon inga höga förväntningar på sitt eget spel, men ska göra allt i sin makt för att lyckas.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-11 Uppdaterad 2019-12-12

En av årets absolut största golftävlingar är bara någon dag bort, och alla deltagarna gör sitt bästa för att förberedelserna ska vara så goda som möjligt.

Men Anna Nordqvists uppladdning har varit långt ifrån optimal. Sjukdom har gjort att förberedelserna inte blivit vad hon velat, och målsättningen är uppsatt därefter.
– Med tanke på vilken vecka det är så känns det väldigt oturligt. Jag blev sjuk för några dagar sedan och mår fortfarnade inte alls bra, säger Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Men trots fysisk ohälsa har världstolvan lyckats spela Trump National GC, som tävlingen spelas på. Och första intrycket är positivt.
– Banan är riktigt bra! Den har stora ondulerade greener. Jag har spelat den ett par varv nu och gillar verkligen banan.

Vad kommer vara viktigt för att göra ett bra resultat i veckan?
– En nyckel hör att lyckas kommer vara att hålla sig på fairway.

Förra året slutade Anna Nordqvist två efter att ha förlorat US Womens Open i särspel. Men förväntningar att nå ett liknande resultat har hon inte, med tanke på sjukdomen.
– Men jag kommer naturligtvis kämpa på, jag ger inte upp i första taget, säger Anna Nordqvist.

Här kan du se alla svenskors starttider i majortävingen. Här kan du se veckans tv-tider. Här kan du läsa en intervju med svenska kollegan Madelene Sagström inför US Womens Open.


Text: Jesper Johansson • 2017-07-11
TournyttAnna NordqvistTournyttUS Women's Open
Scroll to Top