GOLF: APR 16 Champions Tour – Mitsubishi Electric Classic – Final Round

Tournytt

Daly: ”Jag ska aldrig mer spela i en USGA-tävling”

John Daly drog sig ur veckans US Seniors Open efter att han inte tilläts åka golfbil. Nu bojkottar han samtliga USGA-tävlingar framöver.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-29 Uppdaterad 2019-12-12

John Daly hamnade i luven med USGA efter att han inte fick åka golfbil under veckans US Senior Open. Amerikanen, som skriver via Twitter att han har artros, fick inte sin ansökan om bil godkänd och nu slår han på den stora trumman. 

Fick inte använda golfbil – Daly drar sig ur US Open

John Daly har n��mligen meddelat att han aldrig igen kommer spela en tävling som anordnas av USGA. Till USA Today säger han:
– Det är helt enkelt inte värt det.

På Twitter tidigare i veckan skrev John Daly:
“Jag tvingades dra mig ur US Senior Open. Jag har artros i mitt högra knä. USGA nekade mig en golfbil under veckan. Nu ska jag vila mitt knä. Jag vet inte hur framtiden ser ut.”

Parnevik: ”Jag har testat sju putters den här veckan”

USGA svarade då på kritiken och meddelade att tvåfaldige majorvinnaren inte lämnat in korrekt dokumentation för att förtjäna ett medicinskt undantag som ger honom rätten att åka golfbil. John Daly svarade då att han inte hade nåtts av den informationen innan han läste det via media. Men till USA Today säger amerikanen att det inte bara är den här incidenten som gör att han inte längre vill tävla i USGA:s tävlingar. Även sättet de hanterade US Open på Shinnecock Hills gör honom besviken.
– Det är som att det alltid händer något när de är värdar för en tävling som får dem att se dåliga ut. De ser ut att aldrig lära sig av sina misstag.



Text: Jesper Johansson • 2018-06-29
TournyttJohn DalyTournyttUS Open
Scroll to Top