2013 Australian Masters: Day 4

Tournytt

Bakslag i Lyles tredje kamp mot cancern

Har tappat synen efter behandlingen

Text: Martin Strömberg • 2018-07-08 Uppdaterad 2019-12-12

 

Den australiensiska förre PGA Tour-spelaren, Jarrod Lyle, fick leukemi första gången som 17-åring. Han blev friskförklarad men cancern kom tillbaks för sex år sedan och han fick gå en andra match mot den svåra sjukdomen nästan samtidigt som han och hans fru fick sitt första barn, Lusi.

Han återhämtade sig trots ganska magra odds och gjorde ett nytt försök att ta sig tillbaks till proffslivet i USA.

Men efter att ha misslyckats med att ta tillbaks sitt kort till PGA-touren flyttade Lyle hem till Australien för att spela på den inhemska touren.

Men så plötsligt ifjol kom ett nytt bakslag, cancern var tillbaka, och han har under 2017 genomgått tunga behandlingar för tredje gången.

– Det känns som att min kropp har fått nog och håller på att ge upp, men viljan att få vara med min familj håller mig stark. Det finns massor av saker som jag vill göra i livet och jag ska försöka bli någon man kan se upp till, sa Lyle då.

Han fick bara 25 procents chans att tillfriskna men fram till alldeles nyligen har återhämtningen gått bra. Nu har 36-årige Lyle plötsligt tappat synen nästan totalt och läkarna har inget svar på varför. 

– De gör alla test som finns för att försöka ta reda på vad som händer men jag måste förbereda mig på att jag kanske inte kommer att kunna köra bil eller leka med barnen på samma sätt som tidigare och det känns lite tufft att svälja. men jag vet att det finns ljus i tunneln och jag måste kämpa för att nå fram till det, säger Lyle, enligt PGA-tourens hemsida.

 

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-08
TournyttJarrod LylePGA TourTournytt
Scroll to Top