147th Open Championship – Previews

Tournytt

Rahm: ”Jag ska spela så mycket med drivern jag bara kan”

Jon Rahm meddelar under måndagen att han kommer spela så aggressivt han bara kan under veckans The Open.

Text: Jesper Johansson • 2018-07-16 Uppdaterad 2019-12-12
Rahm: ”Jag ska spela så mycket med drivern jag bara kan”

Medan Phil Mickelson meddelar att han inte ska spela med drivern över huvud taget och Tiger Woods slår ut med järnsjuor på grund av det hårda underlaget väljer Jon Rahm en helt annan strategi.

Spanjoren tänker spela årets The Open på ett aggressivt vis med så många drives han bara får plats med.
– Jag ska slå så många jag bara kan. Jag känner mig så bekväm med klubban, sa Rahm efter måndagens övningsvarv tillsammans med Rory McIlroy.

Tippa The Open – vinn tre dussin Pro V1-bollar

Rahm förklarade också att det finns fler anledningar att slå mer med drivern. Tack vare torkan lär inte missar resultera i allt för tjocka lägen.
– Du kan förstås lägga upp dig längre bak med hjälp av en järn-7, -8 eller -9. Men om du får på en bra träff med drivern kommer du inte ha långt kvar till någon green egentligen.
– Och om du är ute i ruffen kommer det inte vara så tjockt gräs. Du kan faktiskt ganska ofta få en riktigt bra bollplacering där, så du kan fortfarande gå mot green med självförtroende.

Jon Rahm meddelade också att det kom som en överraskning att gräset inte är tjockare. Efter att ha slutat topp-5 i både Open de France och Irish Open, där det var mycket tjockare ruffar, är det lite förvånande.
– Men med så här mycket sol, det har inte regnat någonting alls på över sex veckor kan inte det höga gräset växa – det bara dör, sa Rahm.
– Så det är mycket tunnare ruff och om det inte på något magiskt sätt börjar växa under de kommande dagarna kan jag med säkerhet säga att det går att spela aggressivt.



Text: Jesper Johansson • 2018-07-16
TournyttJon RahmThe OpenTournytt
Scroll to Top