147th Open Championship – Final Round

Tournytt

”Vi hade inte väntat oss några stordåd”

Henrik Stensons Open Championship är över för den här gången.

Text: Jesper Johansson • 2018-07-22 Uppdaterad 2019-12-12
”Vi hade inte väntat oss några stordåd”

Henrik Stenson har inte haft det lätt under The Open i år.

Svensken kom in till tävlingen med en inflammerad armbåge och sedan första slaget på torsdagen har hans fysiska status varit ifrågasatt.

Efter öppningsvarvet såg det bra ut men efter ytterligare 18 spelade var det mer problem.
– Om armen inte känns bättre än den gjorde i morse får vi se om det är så bra att spela. Det är inte dåligt i själva armbågen utan det är underarmen. Den är rejält inflammerad, sa Stenson efter 36 spelade hål.

Men till start kom han och under lördagen gick majorvinnaren runt på par. Inför söndagen var han delad 61:a i startfältet och när tävlingen summeras klättrar han ytterligare, trots en skada.

För på söndagen startade Stenson strålande och gjorde två birdies och sju par på väg ut.

På vägen in blev det visserligen en bogey men med en birdie och resten par signerar Stenson ett kort med 69 slag på söndagen, hans bästa varv i tävlingen.
– Jag spelade lite bättre, tyckte jag. Jag slog några riktigt schyssta slag där ute, framför allt spoons och järntvåor, som var bedrövligt i fredags, sa Stenson efter avslutande varvet.
– Svingen är lite bättre än vad den var tidigare i veckan.

På det första hålet under söndagen slog Stenson en kort wedge in mot hålet och bollen var så när att sitta att den tog i hålet. Därefter missade han en 70 centimeter lång birdieputt. Och den missen beskriver ett annat av Stenson problem i veckan.
– Jag slog många vettiga puttar som inte satt. Men det är väl ungefär som förväntat på linksgreener.

I klubbhuset är Henrik Stenson delad 44. Ett resultat han förstås inte är nöjd med, men inte heller förvånad över.
– Vi hade inte väntat oss några stordåd den här veckan. Det är aldrig bra att vara färdig för dagen innan de som är på 20:e plats ens har gått ut.
– Men nu är det bara att bygga vidare.

Henrik Stensons armbåge är nu i bättre form än tidigare i veckan och under söndagen åt majorvinnaren inga antiinflammatoriska tabletter. Och förhoppningen är att han ska vara återställd om fyra-fem dagar.
– Det är inget fel på själva armbågsleden, då har man ett större problem. Men jag hoppas att det ordnar till sig nu.
– Jag spelade den här veckan för att det var The Open. Hade det inte varit en major hade jag inte spelat den här veckan, sa Stenson efter sitt avslutande varv på Carnoustie.

”Vi hade inte väntat oss några stordåd”


Text: Jesper Johansson • 2018-07-22
TournyttCarnoustieHenrik StensonThe OpenTournytt
Scroll to Top